Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (101)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent ke „hře na lávu“, při níž jste s kamarády lezli po opičí dráze a nesměli se dotknout země, jinak jste prohráli. Když se čas naplnil oproti jiným katastrofickým filmům bohužel nabízí jen velmi málo atrakcí, díky kterým divák může pociťovat nějaký strach o postavy. A nemít k tomuto snímku nostalgii z dětství, byl bych asi i přísnější. Aspoň to hvězdné obsazení to stále velmi dobře táhne kupředu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľký niekdajší blockbuster, ktorý však ako keby zaspal dobu minimálne tak cca o 5-10 rokov. Keď to zrovnám s o šesť rokov starším Towering Infernom, tak to bola doslova iná liga. Inak obsadenie slušné, vidieť, že to boli pre niektorých zúčastnených také posledné "väčšie" úlohy a zišla sa tu v podstate dohrávajúca "stará garda". Film neskutočne zostarol, čo je opäť obrovský rozdiel voči Towering Infernu, ktoré patrí medzi najlepšie katastrofické filmy všetkých čias až do súčasnosti a to nielen tématicky, ale paradoxne napriek svojmu vysokému veku, aj po technickej stránke. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Až na pár vydařených triků a speciálních efektů (byť ten hlavní - tedy pohled(y) na horizont se soptícím vůlkánem se tedy d.m.s.n. moc nepovedl...) docela rutinní a chvílemi i v celém tom >neuvěřitelném< napětí nudný a poněkud toporně režírovaný dobový katastrofák. Pár žánrových a značně >za uši vytahaných< klišé (...viděl snad svět někdy tekoucí a přitom pořád nějak do velké výšky (!) - viz hloubka údolí pod mostem - viz padající z mostu - vybuchující lávu (?) - a že ta scéna na mostě mi už opravdu svojí blbostí až pila krev...), krušný konec největšího záporáka a nevěřících >tadytomášů< (...ach ano, ty sopečné pumy, vyvržené na závěr náhle z kráteru, si to neomylně zamířily přímo na hotel a nikam jinam, že...) i části našich >soudruhů< (...aby divák ještě nějakou tu slzu usoplenou uronil...) a čas se naplnil... Nu - trvalo to tedy zbytečně dlouhé dvě hodiny (a jednu minutu ;-) a skončilo to neskutečně selankovým happy endem - po sopce a celé té katastrofě (...pořád jsme na jednom malém ostrově!...) náhle ejhle ani památky!!! :-o . . . Dlužno dodat, že za těch téměř 30 let od natočení zrovna tenhle film tedy svou formou zestárnul víc, než by si možná námětem zasloužil. Až jsem měl chvílemi pocit, že se dívám na produkci nejmíň o dvě desetiletí starší... A nezachrání to ani jako vždy charismatický >klaďák< v obsazení P.N., dalších pár slavných herců nevyjímaje... Dvě a půl hvězdičky tedy za film, zaokrouhleno nakonec z nutnosti s lehkým úšklebkem dolů, prostě naprostý dobový hollywoodský průměr. - - - P.S. Zvlástní vyfackování by pak zasloužili tvůrci tušašského dablinku (tentokráte AB Barrandov), jak už je holt zvykem - bez zvuku a atmosféry... .-/ - - - - - (Poprvé viděno 15.2.2009 na tv Prima, komentář zde jako dvacátý - 15.2.2009) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vidět to v dobách předrevolučních, ve svém dětství, byla bych blahem bez sebe, ovšem poprvé viděno v roce 2009... Takový 29 let starý "Dante's Peak" - stejná kupa nesmyslů, podobná zdlouhavost a horší efekty. Kdepak, tohle není dobrý katastrofický film, z hlubin podprůměru jej vytahuje jedině kvalitní herecké obsazení. 45% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Průměrnost tohoto snímku nezachránil podle mého názoru ani Paul Newman. Přítomnost Newmana sice přidávává filmu na exkluzívnosti, přesto se jedná o průměrný katastrofický film jehož scénář, jak jinak, vodí diváka za nos. Ta sopečná lává podle scénáře je sice rudá jako soudruzi z dálného východu, ale žhavá asi moc nebude. Jinak by se neprocházeli hrdinové jen pár metrů od vytékající rudé sopečné řeky. Podobných momentů je v tomto snímku ale bohužel více. S tím si prostě autoři filmu hlavu nelámali. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Láva a její efekt vytékající ze sopky byla během natáčení nahrazena směsí smetanového jogurtu s rajským protlakem a ve filmu je jasně vidět její červenooranžový vzhled. (Fuhman.Dajar)
  • Paul Newman uvedl, že tento film byl jediným, který točil pouze pro peníze. (SONY_)
  • Natáčelo se na Hawaii a ve studiu Warner Brothers Burbank v americkém státě Kalifornie. (Terva)

Reklama

Reklama