Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (101)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Průměrnost tohoto snímku nezachránil podle mého názoru ani Paul Newman. Přítomnost Newmana sice přidávává filmu na exkluzívnosti, přesto se jedná o průměrný katastrofický film jehož scénář, jak jinak, vodí diváka za nos. Ta sopečná lává podle scénáře je sice rudá jako soudruzi z dálného východu, ale žhavá asi moc nebude. Jinak by se neprocházeli hrdinové jen pár metrů od vytékající rudé sopečné řeky. Podobných momentů je v tomto snímku ale bohužel více. S tím si prostě autoři filmu hlavu nelámali. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Až mi očká zaiskrili, keď som videl, že v TV znova pobeží tento film, ktorý som kedysi obľuboval. Inak celú záležitosť vnímam podobne ako jonyyy. Keď som bol malý ten názov som považoval za úplne bohovský, azda jeden z najlepších filmových názvov. Pred pozretím som si prečítal tunajšie, väčšinou kritické, komentáre a môžem povedať, že z časti je kritika prehnaná. Iste, nejedná sa o nič výnimočné, dokonca to bol úplný prepadák, avšak také zavrhovanie si nezaslúži. Dialógy mi až na pár výnimiek, prevážne keď sa rozprávajú Newman a Bissetová, nijako zveličene dementné neprišli, skôr len také priemerné. A presne taký je tento film. Triky výrazne poslabšie avšak ,,mostová" scéna vie stále poriadne pobrnkať po nervoch, i keď ako už bolo povedané, každú blížiacu sa akciu dopredu oznamuje hudba. Z bohatého hereckého amsáblu sa mi najviac páčili Burgess Meredith a obľúbený William Holden. Považujem za pekné, že aj prepadák roka bol v nomináciach na Oscara, len tie kostýmy sú mi naozaj záhadou a keď už tak, nominoval by som zvuk. Na sledovanie filmu som bol pozitívne naladený, väčšie obavy sa nepotvrdili a tak 555. komentár a 1100. hodnotenie dávam filmu, ktorému vypršal čas. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nic moc, pro jiného skoro kulťák mezi katastrofickým thrillery. Film jsem poprvé viděl v kině na počátku mé puberty a byl jsem z něj doslova odvařený. Po letech už to samozřejmě není ani zdaleka tak "in", ale stále je to koukatelná podívaná se známými tvářemi a docela napínavými scénkami. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Měl jsem na něm strašně rád ty neprvoplánově americké heroické výkony a i když to byl poměrně průhledný a nenáročný film, ty efekty jsem mu totálně baštil. Praskající sklo ve výtahu do kráteru, přechod přes rozpadlý most, létající kusy lávy na nádherný moderní hotel. Ano ano, neviděl jsem tento snímek alespoň 10 let, ale pamatuji si snad vše. Paráda. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Nějak nerozumím zdejšímu přísnému hodnocení. Myslím si, že film tomu neodpovídá. Samozřejmě kvalit katastrofického filmu jako Skleněné peklo zdaleka nedosahuje. Ale lepší film o hrozící sopečné činnosti osobně neznám, herecké obsazení je výsostné (Newman, Holden a hlavně Bissetka <3 ), napínavé až do konce a teplota lávy je znát i doma na gauči. Scéna na polorozpadlém mostku musí snad utkvět každému... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Láva a její efekt vytékající ze sopky byla během natáčení nahrazena směsí smetanového jogurtu s rajským protlakem a ve filmu je jasně vidět její červenooranžový vzhled. (Fuhman.Dajar)
  • Natáčelo se na Hawaii a ve studiu Warner Brothers Burbank v americkém státě Kalifornie. (Terva)
  • Paul Newman uvedl, že tento film byl jediným, který točil pouze pro peníze. (SONY_)

Reklama

Reklama