Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Oproti nudné a nezáživné Propasti tohle bylo kupodivu velice záživné a místy i velmi napínavé. Třeba jak tam na začátku Bissetku něco čapne, tak to jsem ani nedýchal. Nolteho knír mě sice celý film notně iritoval a Bissetka není vůbec můj typ, ale naštěstí Shaw a Wallach to vyrovnali na výbornou :) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hlubina je především dobře vypadající dobrodružný film, plný perfektně zvládnutých podmořsýkch záběrů, na které bych se vydržel dívat celou věčnost snad i bez děje. Co je ale slabší je to co se děje nad hladinou. Nejvíce filmu schází jakákoliv propracovanost postav. Obzvlášť u těch hlavních není někdy zřejmé, co je nutí konat tak právě tak jak konají, nebo proč jsou tak zapáleni pro hledání pokladu, když je to může stát život a stejně jim z toho nic nekápne. Události a padouši se dějou tak nějak nahodile bez zřejmé dějové logiky. Škoda. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že ačkoliv jsem knihu Petera Benchleyho (autora Jaws a The Beast) nikdy nečetl, tento film jsem viděl v dětství několikrát. Až doteď jsem netušil, že je zařazený do hororového žánru. O horor se však otírá jen opravdu nepatrně a spíše bych v něm viděl dobrodružný thriller (drama), ve kterém nejvíce diváka zaujme především nádherné podmořské záběry a Jacqueline Bisset v průhledném bílém tričku. Tyto dva „prvky“ mi uvízli v hlavě již tehdy a ani tentokrát nenastala změna. Děj mě nenudil, akčních scén tu bylo dost a atmosféra byla vybudována opravdu slušně. Dozajista tomu kromě žraloků dopomohli i černošští gangsteři a jejich voodoo. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásné podvodní záběry (včetně záběrů Jacqueline Bisset pochopitelně), povedená dvojka Nolte a Shaw, ošuntělý vychytralec Eli Wallach, tajemství vraků potopených lodí, poklad, morfium, mafiáni, podmanivá hudba Johna Barryho... Hlubina je dobrodružný snímek jak se patří. Možná trochu dlouhý a s trochu odbytým finálním podvodním soubojem, ale co. Závěrečná smrt jednoho z padouchů totiž všechny rozpaky z předchozích asi deseti minut hravě vymazala. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Hororom by som to veľmi nenazval, skôr je to dobrodružný akčný film o hľadaní pokladu s pár nervydrásajúcimi mrazivými scénami hlavne pod vodou. Podľa mňa prehnane dlhý, často som sa nudil. Čakal som od neho viac, cítim mierne sklamanie. Ale v úvodnej scéne pod vodou, tam je Jacqueline Bisset veľmi sexy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se v podmořském ráji na Panenských ostrovech. (ČSFD)
  • Mechanická muréna ze scény prohledávání vraku měla přezdívku Percy, mechanický žralok ve filmu Čelisti (1975), který je také podle Benchleyho titulu, zase Bruce. (dokec)

Reklama

Reklama