Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velice chytře natočený sci-fi film, kterému neuškodila ani přílišná obrazová popisnost v závěru. Snímek je ve svém vyznění hodně temný a jeho vize není právě příliš optimistická, syrové až naturalistické scény v závěru snímku trochu připomínají (alespoň subjektivně) povedený obdobně temný Horizont událostí, čímž je řečena zásadní věc - tenhle sci-fi film ocení především příznivci subžánru UFO... Ty ,,skutečné události" tam prostě musíte chtít vidět... :-) Každopádně jde o trochu polozapomenutý, přitom ale nadprůměrně podařený a hodně temný sci-fi film... Podobné filmy: Čtvrtý druh, Paranormal Activity, Invaze, Blízká setkání třetího druhu ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hell of a crazy story. Natočeno podle „skutečných“ událostí. Tenhle příběh o únosu mimozemšťany není popravdě nijak extra výjimečný, ale pořád je to setsakra dobře natočené sci-fi. Už úvodní minuty nás navnadí a posledních 20 minut může být pro slabší povahy až nekoukatelných. Nebudu prozrazovat víc, protože se jedná o velký spoiler, ale můžu říct, že tohle jsem ve filmu nikdy neviděl (i když se to ve skutečnosti odehrálo jinak). Hodně mrazivé. Líbilo se mi, že s výjimkou Roberta Patricka, který navíc pár let předtím zazářil ve dvojce Terminátora, sledujeme v zásadě „malé“ herce, takže jsem měl pocit, že tohle je skutečný život, ne film. Ačkoliv lidská mysl nedokáže jednoduše přijmout skutečnost, že by OPRAVDU existovali mimozemšťané, kteří by unášeli lidi, protože to zní až moc bláznivě, při poslouchání skutečného Travise Waltona lehce nabudete opačného dojmu. Film si s tímhle aspektem poradil skvěle, protože se nesoustředí na samotný únos, ale na jeho následky a lidskou povahu. Naši protagonisté jsou okamžitě považováni za šarlatány a předpokládá se ten nejhorší scénář. Tempo je výborné a jakmile dojde na TU scénu, tak vám hned naskočí husí kůže. Tenhle typ kompetentně natočených filmů mi dnes fakt chybí. Velká škoda, že Oheň v oblacích pohořel v kinech, protože by si zasloužil větší úspěch. Jo a triky dělalo ILM. ()

Reklama

Standic1 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba, která filmu přidala to, co jiným přehršel efektů. Bohužel mám stále pocit, že tomu něco chybělo. Dark skies jsou pro mě zatím nepokořeny, i když vím, že toto je o dost starší snímek. Pro fanoušky žánru povinnost a na jedno shlédnutí budou spokojeni stejně jako já... Pak se ale vrhnou na lepší verze jako již zmiňovaný Dark skies nebo třeba Fourth Kind. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené scifi drama, které mě ovšem zpočátku iritovalo ve dvou věcech: 1) opravdu nemám rád UFO a většinu věcí točící se okolo mimozemšťanů (vesmírné monstra mi nevadí), 2) film je prý podle skutečné události…(tahle věta mě taky pěkně sere…) – po zhlédnutí filmu jsem byl však až nadmíru spokojený. Líbilo se mi „rafinované“ podání, kterým se nám film od počátku presentoval, přesně tak že ani těsně před koncem si divák skutečně není jistý – co se z toho nakonec vyklube. Díky tomu z toho vytěžila atmosféra, co se jen dalo a navíc herecké výkony byli taky hodně dobré. Robert Patrick s dlouhým hárem stojí za to. Fire in the Sky se tak i díky nepříliš dobrému prvnímu dojmu stalo nakonec v mých očích nadprůměrnou mysteriózní záležitostí, kterou jsem určitě neviděl naposledy. Navíc souhlasím s tím, že hudba Marka Ishama byla prostě dokonalá.70% ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Z filmu mám docela smíšené pocity. Ale spíše převládají ty dobré. Je pravda, že na začátku jsem se trochu nudila, ale po patnácti minutách jsem věděla, že se dívám na kvalitní Sci-fi. Film je také emocionálně založený, nechyběly ani výčitky, strach a obavy na správném místě, ale převážně to bylo napínavé. Dočkali jsme se také pochybností, ze strany občanů malého městečka, ve kterém se děj odehrál a to převážně ze strany šerifa. Co mě ale naprosto uchvátilo, tak úžasné vypracování "lékařského vyšetření", které bylo ve filmu velmi dobře provedené. Celkově se na tento film dá velmi dobře dívat a já osobně vím, že to není rozhodně naposledy, co jsem ho viděla. Věřím, že čtyři hvězdičky si zaslouží. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Travis Walton sa v skutočnosti tiež stratil a objavil sa až po piatich dňoch. (kongamato2)
  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)
  • Příběh je ve filmu v několika momentech pozměněn a některé scény jsou zdramatizovány oproti skutečnosti. Původní příběh totiž nepřipadal režisérovi dost děsivý, a proto ho trochu poupravil. (Lajty)

Reklama

Reklama