Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně bylo tak, jak je znázorněno ve filmu, tak z toho mrazí. V zajímavostech se však praví, že skutečný Travis Walton si to možná všechno vymyslel. Ať to bylo jakkoliv, tak mě se film celkem líbil a to i přes to, že filmy, které se zabývají problematikou UFO, jsou mi lhostejné a nevyhledávám je. Věřím, že v roce 1993 mohli být lidé ze snímku hodně vyplesklí. Téměř po 20 letech od natočení jsem si film pustil já a musím říct - nebylo to vůbec zlé. 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Oheň v oblakoch" je kvalitne spracovaná adaptácia knihy "Waltonove zážitky". Napísal ju Trevor Walton a vylíčil v nej autentický príbeh o tom ako sa stal obeťou mimozemského únosu. Päť dní ho väznili podivné bytosti na ich vesmírnej lodi. Podstúpil sériu bolestivých experimentov. Stalo sa to v roku 1975 v arizonských Bielych horách. Americký titul "Fire in the Sky" je jednoznačne najlepší sci-fi film o únose človeka mimozemšťanmi aký som doposiaľ videl. Vyborná ufo dráma natočená (vraj) podľa skutočných udalostí. **** ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jestli si to protagonisté vymysleli jenom kvůli slávě, tak jsou to pěkný hovada :-). Škoda, že nejlepší část filmu podle "skutečné události" není. I tak se však jedná o nejpůsobivější film o únosu mimozemšťanů, co jsem viděl, protože je prvním, co mě donutil přemýšlet, jestli ono na tom skutečně něco nebude. ()

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem nikdy neviděl, až ted jsem měl tu čest a musím uznat, že o únosech jsem toho moc neviděl, ale tohle bylo jednoznačně nejlepší, nic takového jsem ještě neviděl a opravdu stojí zato počkat si na druhou polovinu filmu, v té první se toho moc totiž neděje ale pak to přišlo a já neodtrhnul oči od toho, co se tam děje.... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velký podíl na tom, že není Oheň v oblacích příšerné béčko, má atmosféra nejednoznačnosti. Hned na začátku filmu vás totiž titulky upozorní, že jde o příběh na motivy skutečných událostí. Jenže příběh oněch dřevorubačů je natolik sci-fi, že pokud nejste opravdu zarputilý příznivec teorie o mimozemských únosech, budete mít tendence přiklánět se k poněkud racionálnějšímu vysvětlení. Celý film se tak bavíte tím, že přemýšlíte jestli si vymýšlí, nebo ne a jestli ano jak to udělali a jestli se na to nakonec přišlo, nebo se přiznali... .Těm kteří v tom mají "jasno", bude tento film připadat spíše jako zfilmované story z časopisu Hrom. Nicméně natočené je to zručně, herci se snaží nepřehrávat, hudba neruší...takže lepší průměr. Pokud v mimozemské únosy věříte, nebo jste pravidelným návštěvníkem ufounských laboratoří, přidejte si hvězdičku a považujte Oheň v oblacích za další "jasný důkaz", že Oni existují. PS: Díky takovým filmům se snadno může stát, že první kontakt člověka se šedými mužíčky, bude dobře mířený úder mezi jejich bulvy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Skutečný Travis Walton a Dana Walton se ve filmu objeví na zasedání, kde lidé diskutují o dalším postupu při pátrání po Travisovi (D.B. Sweeney). (HellFire)
  • Režisér Robert Lieberman uvedl, že scénu únosu mimozemšťany si poskládal postupně během osmiměsíční práce na filmu ze svých snů. (HellFire)
  • V čase 0:56:10 vidíme, jak Mike (Robert Patrick) přijde na zasedání a stoupne si ke dveřím. V dalším záběru ale sledujeme, jak vchází dovnitř znovu. (HellFire)

Reklama

Reklama