Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně odtančil Kevin Bacon, tak před ním musím smeknout. Já bych totiž dopadla jako ten jeho kámoš, co neuměl tancovat. Nejsem teda žádný hrom do police, ale spíše se stane, že záhadným způsobem vypadnu z rytmu. Ovšem tento záhadný způsob by nevyřešil ani slovutný belgický detektiv. Asi to bude něčím mezi nebem a zemí. Když tancoval Kevin Bacon,tak z něho vyzařovala neskutečná energie a vypadal, že si každý pohyb jednoduše užíval. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jako tu již několikrát zaznělo - přemýšlím, zdali znám nějaký "taneční" film, kde se tancuje tak málo jako tady :D :D Píseň Footloose je dobrá - chytlavá - ok..ale jako že byste na ni museli vidět tancovat lidi na začátku a na konci filmu...Tak jako tím si film nahrabal dalších 10minut k dobru :D :D :D Film mi přijde stejně "vydlákovskej" jako samotné městečko...Ten film je pro mě neskutečná fraška a ani herecké výkony to nezachraňují...Vlastně - ten film - safra...lepší by bylo, kdyby nebyl :D :D :D A jeho předělávka? Radši ani nechci vidět - to by byla další ztráta času :) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný hudebně taneční snímek. U nás byl v roce uvedení takřka neznámý, ale na západ od našich hranic mládeží uctívaný kult. Díky rakouské televizi a rozhlasu jsem tehdy alespoň zaznamenal ústřední hit Kennyho Logginse. Až po letech v souvislosti s uvedením stejnojmenného remake do amerických kin Kevin Bacon přiznal, že na taneční scény měl dubléra... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak jako zákazazem zpěvu v půlnočním království, se snaží tenhle osmdesátkový brak, prezentovat svůj zákaz tance. Tak jako královský výběrčí daní, působil spíš jako bandita, tak i zde stejně působili zástupci zákona zabavující hlasitě vyhrávající kontraband v podobě popových audiokazet. A to vše ve jménu fanatického pánbíčkáře, kterému zjevně při snaze ochránit své stádečko, přeskočilo. Jednoduchý děj, 3 songy hrající pořád dokola, že bych je zakázal sám a tancující tlupa pubošů, která se v závěrečném finále, proměnila z bandy prkených vidláků v mistry break dance. A ještě jedna věc. Travolta k Pomádě tak něják patří, ale vidět tady Bacona vlnit se jak žížala Jůlie :-) no pro mne už to bylo asi moc. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se od 9. května do ledna 1984 v Utahu. (Varan)
  • Původně se s režií filmu počítalo s Michaelem Ciminem. Byl ale studiem vyhozen poté, co požadoval zálohu 250,000 dolarů na přepsání celého scénáře. Celkový rozpočet filmu byl velice nízký - jen 7.5 miliónu dolarů. (FilmFan24)
  • Kevin Bacon se zajímal o hlavní roli ve filmu Christine (1983) podle románu Stephena Kinga ve stejnou dobu, kdy dělal zkoušky na "Footloose". Producenti jej přesvědčili, aby se role ve filmu Christine vzdal a raději přijal hlavní roli ve Footloose. (FilmFan24)

Reklama

Reklama