Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemohli vzít do svých rukou jen pořádek... museli vzít všechno. Charlie Lucky Luciano, Meyer Lansky, Benjamin Bugsy Siegel to všechno jsou jména známá z první poloviny 20-tého století, zlatého věku organizovaného zločinu. Děj filmu Gangsteři začíná v roce 1917 v italské čtvrti New Yorku a zobrazuje vývoj čtveřice mladých chlapců - Luciana, Lanského, Siegela a Frankieho Costella - od pouličních zlodějů až po obávané šéfy organizovaného zločinu. Aby se ale dostali na samý vrchol, musí se zbavit dvou nebezpečných protivníků, proti sobe stojících a věčně válku vyvolávajících donů Faranzana a Masseria. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce žiadna gangsterská pecka, ale narozdiel od Lefty86 som ja našťastie od toho neočakával verný dokument o slávnej gangsterskej skvadre. Pre mňa je najväčším sklamaním, že som hercom úplne neveril tých slávnych mafiánov. Skôr to pôsobilo, že sa nejakí mladíci na mafiánov len hrajú. Ani jeden z hercov mi nepripadal ako správny mafiánsky typ. Ale samotná zápletka bola celkom zaujímavá. Pár prestreliek malo grády. Tempo to malo svižné, takže výsledkom je solídna gangsterka na jedno pozretie. 6/10. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Solidní gangsterka, ty já můžu. Hudba působivě podbarvuje dramatické scény, kulky většinou lítají tam, kam si přeju i já... Zaujal mě poučný způsob, jakým se dva kamarádi gangsteři dohodli, kdo z nich dvou bude šéf celé bandy... Klukovi z ulice nechají říct, že uvnitř je nějakej chlápek, velký zvíře, kterej má pro něho práci a uvidí se, koho z nich dvou osloví... A ten pak bude šéf. A herecky robustní Anthony Quinn ve své pro mě snad nejnesympatičtější životní roli, vystřihnuté jak jinak než jako ze života... ()

Reklama

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Aj keď je absencia majstrov gansteriek ako je De Niro,Pesci,Pacino a pod. citelná,napriek tomu si gangstri udržiavajú svoju kvalitu,atmosféru,tempo a stoja za to aby sa na nich človek pozrel. Ja osobne si tento film rád pripomínam a s nadšním si ho vždy púšťam znovu. Christian Slater sa svojej role zmocnil najlepšie ako sa dalo a jeho kumpáni boli tiž všetci uveritelní. Na 5* to nieje, to by som ukrivdil kvalitnejšie snímky,ale rozhodne film stojí za to. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad 1* nebo 2*, dám dvě protože to není nijak hroznej film, ale hrozně mi vadily nepřesnosti v "historii" téhle party. Vzali prostě jména a obal známých mafiánů a z Hollywoodštili je. Maranzano se tu jmenuje Faranzano, Místo pobodán a zastřelen tu je vyhozen z okna, Lucianovi žádnou přítelkyni nezabili pokud známo a nemstil se. Taky začátek kdy Faranzano ošmatlával Luckyho matku :-/ Některé scény byli inspirovány pravdou, ale jinak je to podivná slátanina. Gangster Luciánova formátu by jistě "zasloužil" pořádný snímek o jeho životě, viděl bych to na 3 hodinový epos, stejně tak Al Capone, kterému velkofilm chybí. Jistě, nebyli to lidi, kteří by zasloužily náš obdiv ale jejich příběhy svým zvráceným způsobem fascinují hromadu z nás a takový 100% ( i když smyšlený ) Kmotr je příběh mafiána jako z partesu, Goodfellas, Donnie Brasco, Carlitova cesta, to jsou gangsterky jak se patří, i Valachiho svědectví je film který stojí za pozornost a je tam právě Lucky Luciano vyobrazen nejlépe co jsem zatím viděl, Slater se na něj zrovna nehodí. 38% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Filmový průmysl udělal z gangsterů hvězdy. Docela paradox, vezmeme-li v potaz, čím se tito lidé živili. Nebudu si ale hrát na moralistu. Tyto filmy mají bezesporu své kouzlo a ani tento není výjimkou. Nedosahuje sice takových kvalit jako třeba Tenkrát v Americe, nicméně je to film, na který se moc dobře kouká. Některé scény jsou poněkud směšné, ale není jich moc a ty dobré rozhodně převažuji. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Anthony Quinn a Christian Slater byli oceněni Zlatou malinou pro nejhorší herce ve vedlejší roli. (Terva)
  • Film se natáčel v Pasadeně a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama