Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

Caym 

všechny recenze uživatele

Když mě to celé přišlo jako špatně natočená parodie na Rain Mana, Forresta Gumpa a whatever else. Mentálně zaostalý Sean Penn, mentálně předčasně vyspělá Dakota - oba mají těch 7 let, akorát že v určitých chvílích scénář přestřelí a udělá z nich ty americké postavy, co jsou schopné dostat se za hranice svých předepsaných schopností a vlastností, tzn. začnou mluvit jako kniha, vylévat si srdce tak emotivním způsobem, že se začnete neklidně ošívat na židli a přejete si, aby do toho sakra aspoň nehrála ta stupidní vygradovaná a posmutněle famózní hudba. Potom přijde zatmívačka, člověk si oddechne, že tomu aspoň nechali otevřený konec, když už nic jiného, a ejhle - ono ne. Podobné pocity (odejdu - neodejdu - tak už ten případ vyhraj, stejně všichni víme, že to tak dopadne - dejte mi velký kuchyňský nůž a já rozpárám to plátno) jsem měla naposledy u Sloního muže. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že aj zaostalý človek vie milovať, je tu skvelý a takmer oscarový Sean Penn a vtedy ešte stále nádherná Michelle Pfeiffer. To sú pozitíva, Inak tomu trochu chýba šťava. Na tak dojemný príbeh mal prísť nejaký tlak na divákove kapesníky, ale nič sa neudialo. Prišlo len málo emotívna, nič mnou nezalomcovalo. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// moc se mi líbili herci, snad poprvé vůbec nevadila dlouhá stopáž, nádherná hudba protknutá celým filmem, kamera -snad jen místy ne úplně reálné/// K tomuhle sníku jsem přišel náhodou. Jednoho dne jsem si ho nahrál a jiného dne se na něj podíval. Konkrétně to bylo dnes ve 3 ráno. Řikal jsem si "nechce se mi spát, tak na něco mrknu, aspoň na půl hodinky" No popravdě: měl jsem velkej problém se od filmu odtrhnout. S velkou přesností vystřeleného míčku na bránu mě těžce zasáhl. Dakota zde úplně zazářila narozdíl od některých pozdějších filmů a proto jsem si ji znovu oblíbil. Sean Penn, ač jsem ho dříve nevyhledával získává stále více a více mích sympatií. A kupodivu mě sedli i ostatní herci. A to i přesto, že charaktery byly dost výrazně nalajnované. Potěšilo jak se spousta lidí snažila Samovi pomoct. Je to milej, příjemnej ale hlavně hodně dojemnej příběh./// Celkem 79%/// ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděla několik filmů o lidech, kteří jsou "jiní", a "Jmenuji se Sam" je z nich nejslabší. Sean Penn podal samozřejmě výborný herecký výkon, ale na Toma Hankse nebo Dustina Hoffmana nestačí. Navíc mi zde byla velice nesympatická malá Dakota Fanning v roli Lucy. Na sedmileté děvče mi zkrátka připadala moc vyzrálá, inteligentní a tak vůbec. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Beatles, druhá hvězda za Beatles a třetí hvězda... taky za Beatles. Oukej, ať nežeru, film to není špatný, ale tohle citový vydírání na úrovni čtenářů Řiťmusu života a diváků TV Nova mi je prostě proti srsti, o to spíš, že tu měl rejža k dispozici herce ražení Seana Penna a Michelle Pfeiffer, pak je docela blbý, když je tu všechny válcuje šestiletá Dakota. Do filmu jsem tak šel jen přes soundtrack, přezpívané Beatlovské songy (Pearljamský Eddie Wedder bestofní) mi teď hrajou furdokola :-) (Každopádně dabing Josefa Cardy Retardy retardovanému Samovi (Penn) dává novej rozměr :-)). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Keď sa Sam nachádza v jednej strmej uličke, má oblečené krémové nohavice, sako, biele ponožky a čierne papuče. Je to odkaz na Rain Mana (1988), v ktorom rovnako oblečený Raymond stojí pred psychiatrickou liečebňou. (Karush)
  • Tohle je oblíbený film francouzského politika, bývalého prezidenta Francie, Nicolase Sarkozy. (SONY_)
  • Sean Penn chtěl, aby soundtrack k filmu obsahoval jen písničky od Beatles, ale nepodařilo se mu na ně získat práva, takže oslovil různé umělce, aby zahráli písničky Beatles, které chtěl použít. Aby znovu nahraná hudba přesně seděla do filmu, museli hudebníci použít přesně stejné tempo jako Beatles. (HappySmile)

Reklama

Reklama