Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teenageři v Los Angeles mají jasný pohled na svět kolem sebe. Problémy neexistují a když, tak jejich řešení je jednoduché. Rodiče ti nerozumí? Důležitější je, že máš silnou motorku a rande s pěknou kočkou. Život je nekonečná párty. Sex, halucinogeny, znásilnění, vražda i únos... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Marqta 

všechny recenze uživatele

A tohle bylo co proboha? Barevná slátanina bez děje plná drog, sexu a krve. Ze začátku jsem se ukrutně nudila a později jsem jen doufala, že se něco stane a nebude to taková nuda bez pořádného děje. Asi chápu, že právě to byl účel, nicméně i na to že stopáž není nijak dlouhá, byla neúnosně dlouhá - uvážíme-li že se tam naprosto nic neděje. Ale abych řekla i něco pozitivního- tak se tam dá najít pár myšlenek a dobrých scén, to ale asi neznamená že bych se na tenhle film někdy koukla znovu. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Araki má akurát tak plné gule, čo mu tlačia na mozog a za chrbtom L.A.. Keby žil v Devínskej alebo v Čuňove, to by si mohol tak vylízať vlastný kaďák a aj keby to spravil úplne do sucha aj tak by jeho výplody boli len redundantne prdiacim blábolom na lajne smradľavého výtoku subkultúry. Ale LA hrá. A ona nuda zas nebola tak skurvená. Každopádne to vyzerá, že Arakiho svet asi nebude zrovna moja šálka sekrétu. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Psychedelický úlet, jemuž se daří celou dobu působit jako parodie předešlých devadesátkových teenage filmů, ale zároveň v sobě má i nějaké ty opravdové, upřímné emoce. Nedávno jsem začal koukat na Buffy, a tady mi všechny ty dialogy zněly jako parodie na Whedonův charakteristický styl mluvy. Nebo možná ani ne úplně parodie, možná jen jakési dotažení do extrému. A tak nějak vypadá celý film, ať už jde o jména postav nebo samotný děj (dá-li se o nějakém hovořit). Araki sám to tuším popsal jako 90210 na LSD, a i když jsem 90210 nikdy neviděl, zní mi to dost výstižně. Zdejší hodnocení mě nijak zvlášť neudivuje, ale já si to fakt užil. Sice jsem to našel jen v trochu horší kvalitě, ale zas jsem se před tím pořádně zhulil, takže celkově prostě docela fajn zážitek. Někdy v budoucnu bych to rád viděl v lepší kvalitě, a opět zhulen. 8/10 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

videli ste kids? videli ste party monster? tak to ste zďaleka nevideli všetko! druhá polovica deväťdesiatych rokov v L.A. je jedna veľká pestrofarebná párty a plno zmätených mladých ľudí, ktorých idoly sú seriálové hviezdy a moderátori mtv a celá táto povrchná generácia smeruje - viď názov filmu... páči sa mi obsadenie a princíp, s akým ku castingu autor pristúpil, páči sa mi scénografia tohto filmu - to, ako sú kostýmy zladené s priestormi a to všetko dovedna s postavami (ich "charaktermi", náladami...); páči sa mi bizarnosť linky s jašterom, kafkovský záver, niektoré uletené dialógy, ale celkovo mám pocit, že tento šialený trip je ďalším krutým dôkazom o úpadku môjho vkusu... ()

numi odpad!

všechny recenze uživatele

Před osmi lety jsem na tomhletom snímečku byl v kině. V té době jsem měl zaručeně stejné problémy jako Brenda a Brandon z Beverly Hills 90210 a těm plavčicím ve znělce Pobřežní hlídky ty silikony tak roztomile hopsaly, že jsem na filmu, kde hrají hvězdy z těchto dvou seriálů, nemohl chybět. V kině bylo víc takových jako já - celkem asi padesát návštěvníků. Do závěrečných titulků nás vydrželo něco málo přes dvacet. To mluví za vše. Zkurvená nuda je odpad největšího kalibru. Po osmi letech a druhém shlédnutí to ale vidím jinak. Je to odpad největšího kalibru, který má zatraceně kvalitní soundtrack (The Verve, Radiohead, Suede, Blur, Nine Inch Nails, Chemical Brothers, aj.). Díky tomuto filmu vím jedno - Gregga Araki je totální blázen. Ať ho mimozemšťan svou vodní pistolkou střelí... [září 2006] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Christina Applegate (Dingbat) si kvôli filmu prefarbila vlasy na červeno. (Msscastillo)
  • Film je završením trilogie, kterou Gregg Araki přezdívá souhrným názvem "Teenage Apocalypse Trilogy". Do trilogie dále patří filmy Totally F***ed Up (1993) a Zkurvená generace (1995). (Terva)
  • Přestože se příběh odehrává v jednom dni, mění aktéři i několikrát své oblečení. Jen postava Dark (Beverly D´Angelo) má celý příběh jeden oblek. (Terva)

Reklama

Reklama