Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

jefff 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická krimi/komedie se sympatickým obsazením. Přes pěkné výkony všech protagonistů mě nejvíce zaujal James Gandolfini v roli homosexuálního zabijáka. Julia Roberts je jako obvykle trošku šáhlá a histerická. Brad Pitt měl samozřejmě už daleko lepší role a tato v jeho filmografii zapadne do širokého průměru. Přesto jako celek film potěší a překvapí. Za mě dobrý! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Welbach (Brad Pitt) je takovej dobrák. Jednoho dne se připlete do cesty mafiánskému bossovi Margolesimu - a ten je jeho vinou uvězněn. I z vězení zaměstnává Jerryho drobnými úkoly, kterými má nahradit způsobené potíže. Bohužel Jerrymu nějak nepřeje štěstí (a jeho neurotická přítelkyně Samantha (Julia Roberts)) takže většinou všechno dopadně špatně. Dostává poslední šanci, dovézt z Mexika legendární pistoli, vyrobenou místním šlechticem... Celý film je rozdělen na dvě části - v jedné tramporty Brada Pitta v Mexiku - a v druhé jeho přítelkyně v Las Vegas. Zatímco Pitt se mi vyloženě líbil (móóc pěknej pejsek :) - ta část s Julií a jejím únoscem mě vyloženě nebavila... Škoda - zkrátit to o Julii Roberts, mohlo to být lepší... ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Zbytočne dlhé, ale inak príjemné. Zábavnejšie než svojho času 6 DNÍ, 7 NOCÍ. Juliu Roberts nemusím, ale tu mi prišla fajn. Komickosť filmu mi vyhovovala aj celkový nápad vzťahovej komédie s gangsterskými prvkami. Keby sa to prestrihalo, malo by to viac hlavu a pätu. Historka o vzniku pištole je skvelá. Rovnako ako James Gandolfini... ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že většina hodnocení je k Mexičanovi zbytečně krutá, ale... k tomu "ale" se vrátím až úplně nakonec. Žánrově je tenhle film v každém případě roztodivným mixem komedie, parodie, westernu a dobrodužna, takže jeho rozpětí dosáhne od Indiana Jonese až někam k Limonádovému Joeovi - pochopitelně, aniž by atakoval jejich kvality. Kdo čekal pod dojmem obsazení dua Pitt-Robertsová standardní popcorn, bude asi zaskočen, ale pokud se přistoupí na Mexičanovu hru, může to fungovat. Ba dokonce dobře fungovat, některé scény jsou přímo pozoruhodné: v tomto směru jasně dominuje ta v hotelovém pokoji, kam dorazí Samantha s Lerroyem chvilku po jisté "nešťastné náhodě"... Prostě, mě ten film docela bavil a mám pocit, že většina hodnocení je k Mexičanovi zbytečně krutá, ale... ale na víc než slušné tři hvězdy to nebude. Důvody? Přestřelená stopáž, naprosto zbytečný Hackman a scénář ústící jaksi nenápaditě a zdlouhavě. Ale zas taková hrůza to není. 60 %. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Mexičan je hezky natočená bída, kterou způsobuje scénář, který stojí za prd. Nefunguje to skoro vůbec, ani jako komedie, ani jako krimi. Za mě to fungovalo jen v dialozích Robertsové a Gandolfiniho a to je slabá útěcha. Samozřejmě pokud máte rádi Brada Pitta a jeho modré svítící oči tak vás to potěší, fanoušky Hackmana varuju, aby nechodily na svého oblíbeného herce, který je tam hezkých 5 minut. A vlastně celý film nestojí skoro ani za shlédnutí. 30% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)
  • Julia Roberts se tu seznámila se svým budoucím manželem, kameramanem Danielem Moderem. (Karlos80)

Reklama

Reklama