Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

No nie je to az take zle. Scenar sa snazi o dusu, to mu nemozno upriet. Brad Pitt je zlatucky a mily ťapko. Mam ho tu rad. Nebyt zatiahnutia tej homosexuality bolo by to O.K. Ale nemozno to zavrhnut. Je to kolaz. Ten film je kolazou viacerych neznamych linii, kotre sa rozbehli a nedostali sa tam, kam mali sprvoti namierene. pacila sa mi samzorejme mexicka krizovatka a cakanie na nej. to hej, to som sa smial. Celkovo vsak vyfuci film do neznama. Kamsi kam nemal, on tu lieta, niekde nad nami, ak chcete chytte si ho a pozrite. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Zbytecne rozvlekle a nudne. Bitt nevyrazny a prehravajici, Robertsova krasna, ale hystericka a Gandolfini jako teplej zabijak je asi stejne presvedcivej jako Arnold coby Krystof Kolumbus. Co se tyce scenare, kdyby nebyl dvouhodinovy a tak nudny a snazici se byt strasne zajimavy a napadity nebylo by to az tak spatne. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nechápu absolutně tohle hodnocení.Podle mě jednoznačně nejmíň doceněný film tady, na ČSFD.Pamatuju si, jak sem kdysi chodil do kina jen tak, prostě sem přišel k pokladně, koupil si lístek a vůbec sem netušil na co du.To mě v mládí strašně plavilo a objevil jsem takhle spoustu filmů a některé z nich ve mě zanechali hlubokou stopu a jedním z těch mých nejmilovanějších je právě Mexičan.Jedno z mých prvních setkání s Bradem Pittem, nádherná Julie Roberts, parádní příběh a skvělá výprava.Pevná a zručná Verbinského režie a nápaditý a vtipný scénář.Nerozumim tak vlahému přijetí, pro mě jeden z nejlepších filmů.90%. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne kŕčovitý film, s uškriekanou Juliou Roberts, nemám ju veľmi v láske ale kvôli tomuto filmu na ňu začínam byť alergický, aj keď je to aj vina scenára že hraje veľmi nesympatickú postavu. Pitt ujde (aj keď mám pocit že vo filme je akoby omylom) a Gandolfini je asi jediný herec, ktorý na pľaci ukázal kvalitný výkon. Čo sa týka réžie, tak som nepríjemne prekvapený, že Verbinski, ktorého považujem za kvalitného režiséra, podal film strašne nudne a nezaujímavo. Flashbacky sú dosť... divné:/ Je to veľmi zmätený film, réžijne ani scenáristicky nedotiahnutý, s ničím, čo by ma zaujalo, takže s hodnotením to u mňa vyzerá dosť zle. 2/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Welbach (Brad Pitt) je takovej dobrák. Jednoho dne se připlete do cesty mafiánskému bossovi Margolesimu - a ten je jeho vinou uvězněn. I z vězení zaměstnává Jerryho drobnými úkoly, kterými má nahradit způsobené potíže. Bohužel Jerrymu nějak nepřeje štěstí (a jeho neurotická přítelkyně Samantha (Julia Roberts)) takže většinou všechno dopadně špatně. Dostává poslední šanci, dovézt z Mexika legendární pistoli, vyrobenou místním šlechticem... Celý film je rozdělen na dvě části - v jedné tramporty Brada Pitta v Mexiku - a v druhé jeho přítelkyně v Las Vegas. Zatímco Pitt se mi vyloženě líbil (móóc pěknej pejsek :) - ta část s Julií a jejím únoscem mě vyloženě nebavila... Škoda - zkrátit to o Julii Roberts, mohlo to být lepší... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • James Gandolfini ztratil pro roli téměř 20 kg. Váhu musel kvůli dalším závazkům zase nabrat. (Partina)
  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama