Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

tron 

všechny recenze uživatele

„Stíchni a prestaň sa správať ako unesené dieťa zo škatule na mlieko.“ Že robí Gore Verbinski nevtipné komédie (HON NA MYŠ, PÁN ROSNIČKA), to už dávno všetci vieme. Ale v MEXIČANOVI dosiahol (dúfajme) vrchol. Nech je pištoľ akokoľvek mocne prekliata, na jeden vydarený film to nestačí. MEXIČAN totiž vôbec nie je „klasickou komédiou“ („poriadne“ som sa zasmial tuším len raz keď obeť únosu svojmu únoscovi, sediac na chodníku, zmätene vysvetľuje, kedy je správny čas na ukončenie vzťahu), inak nič! Dokonca i Robertsová, Balaban, Hackman a J.K. Simmons sú mimo! Jedine Pitt je relatívne kúzelný, tým, ako sa snaží ísť proti svojmu imidžu a hrať podareného blbečka, ktorému napriek všetkému musíme držať palce. Ani on však nemá na to, čo predvádza skvelý Sopráno Gandolfini, s ktorým sa mimochodom neskôr stretol (v POSLEDNEJ PEVNOSTI) aj Pittov otec. Veľmi čudná a zvláštna kriminálna akčná čierno humorná komédia, ktorá vonkoncom nie je akčná, ale ani príliš kriminálna – a tobôž nie vtipná. Nechápem... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná komedie, která sice nepatří k nejnápadtitějším, ale pobaví me zaručeně vždycky. O nějakých dvacet minut zkrátit a bylo by to ještě lepší. Zároveň je Mexičan i jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků - Alan Silvestri tu vzdává hold mistru Morriconeovi (a dal si na tom sakra záležet). ()

Reklama

marek29 

všechny recenze uživatele

Usnul jsem u toho a do té doby to vypadalo jako počin plný klišé - "Hlavně hlídej tu bouchačku a toho chlapa s prostřelenou hlavou Brade Pitte.. Jasně papi" :) frnk a už ujíždělo El Camino s oběma pryč :D EDIT: napodruhé se to zdá jako docela pohoda film. Takže až nepoběží v pracovní dny 22-0:30 rád ho sjedu ještě jednou a dám mu šanci. Teď zatím průměr. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nechápu absolutně tohle hodnocení.Podle mě jednoznačně nejmíň doceněný film tady, na ČSFD.Pamatuju si, jak sem kdysi chodil do kina jen tak, prostě sem přišel k pokladně, koupil si lístek a vůbec sem netušil na co du.To mě v mládí strašně plavilo a objevil jsem takhle spoustu filmů a některé z nich ve mě zanechali hlubokou stopu a jedním z těch mých nejmilovanějších je právě Mexičan.Jedno z mých prvních setkání s Bradem Pittem, nádherná Julie Roberts, parádní příběh a skvělá výprava.Pevná a zručná Verbinského režie a nápaditý a vtipný scénář.Nerozumim tak vlahému přijetí, pro mě jeden z nejlepších filmů.90%. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Precizně obsazená komedie u nichž se oba hlavní hrdinové honosili právě jednoduchými podmínkami při natáčení. Což je sice bezva, ale ti dva toho moc nepředvedou a ani rukopis Verbinského není příliš patrný. Když už si pozlátkový Hollywood vybral dva své idoly a strčil je do jednoho společného snímku, tak bych očekával aspoň průměrnou zábavu. Chyba lávky, po nadějném začátku filmu razantně dochází dech a stopáž přes dvě hodiny silně znervozní. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)
  • Julia Roberts se tu seznámila se svým budoucím manželem, kameramanem Danielem Moderem. (Karlos80)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama