Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

marek29 

všechny recenze uživatele

Usnul jsem u toho a do té doby to vypadalo jako počin plný klišé - "Hlavně hlídej tu bouchačku a toho chlapa s prostřelenou hlavou Brade Pitte.. Jasně papi" :) frnk a už ujíždělo El Camino s oběma pryč :D EDIT: napodruhé se to zdá jako docela pohoda film. Takže až nepoběží v pracovní dny 22-0:30 rád ho sjedu ještě jednou a dám mu šanci. Teď zatím průměr. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mno nevím... spíše bych řekla: romantická komedie trochu jinak. Nebo taky sólo pro dva herce a pistoli... Ten film nebyl bůhvíjaký, znám teda lepší... Julia a Brad mi ale do rolí docela sedli, příběh taky docela pěkně běžel. Takový nadprůměrný film, který rozhodně nedosahuje kvalit mých oblíbených filmů, ale na druhé straně film, na který se opravdu dá dívat a nudit se ani nebudete. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mexičan by se dal rozdělit na dvě roviny.První,co se děj točí kolem Brada Pitta a druhá dějová linie kolem Julie Roberts.A nutno říci,že mají tyto dvě roviny naprosto rozdílnou úroveň.Zatímco totiž veškeré dění kolem Pittovi postavy je zábavné,akční a má vše ,co správná odlehčená gangsterka mít má,vše okolo Julie Roberts je nudné,pomalé,nezáživné a celkově někde úplně jinde.Nejspíše to je i zapříčiněno herci,neboť zatímco opět skvělý Pitt je výborně zahranou tragikomickou figurkou,Robertsová je jako vždy krajně nesympatická,svou roli šíleně přehrává a je zkrátka naprosto mimo mísu.Alespoň že ji na její pouti doprovází výrazný James Gandolfini.Dějově jde na gangsterku o poměrně sympaticky jednoduchou věc,ovšem celkově o nijak vtipnou či strhující jízdu nejde a tak skutečně největším tahákem zůstává na tomto filmu jen Pitt.Samotný závěr je pak úplně pokažený(dalo by se i říci "hollywoodsky zprzněný"),nicméně celkový dojem z Mexičana je pro mě nakonec spíše pozitivnějšího ražení. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film. Veľmi známe herecké obsadenie Brad Pitt a Julia Roberts, pre mňa bol okrem vždy skvelého Brada najdokonalejší James Gendolfini v úlohe citlivého, homosexuálneho zabijaka Leroya. Podľa mňa fakt veľmi dobrá dobrodružná komédia s opäť výborným Bradom Pittom a celkom aj Juliou Roberts. Aj keď meno režiséra nikomu nič nehovorí, poradil si s touto snímkou veľmi dobre. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Blame Shifting ,3. Oye ,4. These Boots are Made for Walkin' - Nancy Sinatra ,5. 10% Clint ,6. Leroy's Morning ,7. Why Can't We Be Friends ,8. Want Our Life Back ,9. Frank's Dead ,10. You're Nobody 'Til Somebody Loves You - Dean Martin ,11. Jerry & Ted To Pawn ,12. The Mexican ,13. Airport ,14. The Safety Dance - Men Without Hats ,15. El Cable ,16. Margolese Compound ,17. Where's My Stuff ,18. Thieves ,19. A Good F'ing Reason ,20. It's Cursed, that Gun ,21. Oye, Oye ,22. A Miracle ,23. The Mexican - End Credits Medley ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)
  • Julia Roberts se tu seznámila se svým budoucím manželem, kameramanem Danielem Moderem. (Karlos80)

Reklama

Reklama