Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Welbach (Brad Pitt) je takovej dobrák. Jednoho dne se připlete do cesty mafiánskému bossovi Margolesimu - a ten je jeho vinou uvězněn. I z vězení zaměstnává Jerryho drobnými úkoly, kterými má nahradit způsobené potíže. Bohužel Jerrymu nějak nepřeje štěstí (a jeho neurotická přítelkyně Samantha (Julia Roberts)) takže většinou všechno dopadně špatně. Dostává poslední šanci, dovézt z Mexika legendární pistoli, vyrobenou místním šlechticem... Celý film je rozdělen na dvě části - v jedné tramporty Brada Pitta v Mexiku - a v druhé jeho přítelkyně v Las Vegas. Zatímco Pitt se mi vyloženě líbil (móóc pěknej pejsek :) - ta část s Julií a jejím únoscem mě vyloženě nebavila... Škoda - zkrátit to o Julii Roberts, mohlo to být lepší... ()

Koprska 

všechny recenze uživatele

Přepálená délka, nevyhraněný žánr... Jinak - ta zbraň to je krása... Ten retrospektivní příběh k ní také, působilo to na mě hodně dobře. Ale opět podotýkám, možná je to subjektivní, protože miluju zbraně :) Oceňuji, že se tím celým filmem nesly hodně nadprůměrné filozofické myšlenky a opravdu to má dosti slušný hudební doprovod.. A co mě na tom nadchlo nejvíc? ,,Počítám do tří a pak střelím... Jedna..." - ,,výstřel - prásk do nohy!" Jo, takhle nějak bych to udělala také... ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele

Lehčí snímek, na který se podíváte s radostí a očekáváním, ale za dva roky už si moc nevzpomenete, o čem to vlastně bylo. Rozhodně se nejedná o akční žánr, do takového řadím filmy typu Expendables, RED apod. Julia Roberts a Brad Pitt zvládnou víceméně sami zabavit téměr dvě hodiny, během kterých se trošku střílí, trošku hysterčí.. Stojí za podívání, srdcová záležitost z toho ale asi nebude. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mno nevím... spíše bych řekla: romantická komedie trochu jinak. Nebo taky sólo pro dva herce a pistoli... Ten film nebyl bůhvíjaký, znám teda lepší... Julia a Brad mi ale do rolí docela sedli, příběh taky docela pěkně běžel. Takový nadprůměrný film, který rozhodně nedosahuje kvalit mých oblíbených filmů, ale na druhé straně film, na který se opravdu dá dívat a nudit se ani nebudete. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film. Veľmi známe herecké obsadenie Brad Pitt a Julia Roberts, pre mňa bol okrem vždy skvelého Brada najdokonalejší James Gendolfini v úlohe citlivého, homosexuálneho zabijaka Leroya. Podľa mňa fakt veľmi dobrá dobrodružná komédia s opäť výborným Bradom Pittom a celkom aj Juliou Roberts. Aj keď meno režiséra nikomu nič nehovorí, poradil si s touto snímkou veľmi dobre. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)
  • Julia Roberts se tu seznámila se svým budoucím manželem, kameramanem Danielem Moderem. (Karlos80)
  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)

Reklama

Reklama