Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

anais 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané hlášky, pěkný Fukův main theme. Líbil se mi i výkon Kamila Švejdy a Dušek nezklamal. Hlavně v první půli jsem se opravdu smál. V druhé taky, ale poněkud jsem se nemohl smířit s pojetím zombivců, jako brutálních zabijáků, mezi nimiž ale hrdinové bezstarostně pobíhají a smějou se jim do obličeje. Taky nějaké ty nelogičnosti by se našly. I přes to však ChH naplnil to, co jsem od něj očekával. Je to pocta béčkovým filmům, a jako takový i působí. Koho zajímá, že v původním Texas Chain Saw Massacre nejsou kvalitní herecké výkony? Že tam není nic zajímavějšího než vřeštění blondýny a sem tam nějaká ta krev? Choking hazard možná zklamal ve snaze natočit sofistikovanou poctu béčkovým filmům. Zastavil se někde na půli cesty. Díky tomu se Dáše Patrasové nabudete smát s chápavým výrazem, ale uchechtávat s trochu nevěřícím kroucením hlavou. Je to správně bizarní a jednou se z něj asi stane vyhledávaná rarita mezi českými filmy. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Takovýto "pokleslý žánr" mám hodně rád, nicméně tenhle film mě docela nudil a vzhledem k té krátké stopáži tedy dost! Místo toho, aby zábavnost přicházela "jen tak mimochodem", je to neskutečně upracované a hrané na efekt. Přesto se několik světlých okamžiků najde - mj. písničkový doprovod, několik povedených hlášek a zombíci "tančící disco". ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Diskuse bude v neděli!" Skvěle obsazený film (tradičně parádní Jan Dolanský, vynikající Jaroslav Dušek, zábavný Roman Izaiáš a naprosto kulervoucí Dagmar Patrasová – a kromě nich i plno známých „nehereckých“ jmen jako recenzent, scénárista či někdejší šéfredaktor Tomáš Baldýnský, pornoherec a producent Robert Rosenberg, spisovatel a redaktor Ondřej Neff) plný filosofujících dialogů, nezávazného sexu, krve, mozku, ironického, černého (ovšem i trapného) humoru a tančících či kung-fu ovládajících zombie má snad jednu jedinou závažnou slabinu. Baví mě jako komedie, ale už ne jako horror, poněvadž z toho horroru moc nemá a i to, co čerpá z horroru je na filmu hlavně zábavné a komické. Zde to spojení horroru a komedie je pro tu horrorovou stránku filmu spíše na škodu. Já osobně ten film považuji za komedii, ne za horror. 3,5* ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Punkovej zombie námrd, se zombie myslivci (zombie myslivci!!!), hláškujícím Dolanským, slepým filozofem Duškem a Dádou Patrasovou, co tam střílí zombáně do hlavy a na konci přijede v tanku- no řekni, nezní to kurevsky skvěle? Zní co? Hmm, tak škoda, že je to taková sračka. Jedna hvězda za Vypsanou fiXu... shit, kecám, obě, obě hvězdy jsou za fiXu, protože "Uwaga, uwaga! Palenie tytonia powoduje raka!" ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Takový hezký český ne úplně zombie horror jako spíš slasher. Děj lehce absentuje, to je možná ovšem lepší, postavy se drží uprostřed hotelu, tady zase absentuje logika (anebo je tu naopak přítomna lenost tvůrců). I to je ovšem přebito tajtrlíkováním všech herců - Janem Dolanským, kter ý výborně prodal svou už tak skvěle napsanou postavu až po Duška, coby slepého mudrce. Do toho pár pěkných holek, šíleného jehovistu Izzyho z Dogy a Dádu Patrasovou. V tanku. V rámci českých luhů a hájů hezká variace na Soumrak Mrtvých, které ovšem chybí větší výprava a důmyslnější příběh (zvlášť v závěru se udělá pár ošklivých trhlin), ale i tak si myslím, že to má slušný kultovní potenciál. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Honorář Jaroslava Duška byla 1 koruna česká a měl se původně objevit jen v první polovině filmu. V průběhu natáčení však rozšířil svou účast i na druhou část filmu, a to stále v rámci původního honoráře. (scharkan)
  • Film byl promítán na věhlasném newyorském festivalu Tribeca Film Festival. (scharkan)

Reklama

Reklama