Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vím, že to nebylo míněno vážně, ale tohle bylo i na mě moc... Toto je klasický a přímo učebnicový typ filmu, kde na prvním místě je zábava aktérů a až pak přichází na řadu divák. Párkrát jsem se zasmál, to ano, ale většinu času jsem jen otupěle a s rezignací v očích sledoval parodické výstupy zombie-myslivci vs. nezombie-figurky. Toho rozvařeného rybízového kompotu coby náhražky mozku nakonec bylo snad až příliš mnoho i na parodii. Škoda, od recenzenta/scénáristy typu Marka Dobeše, nad jehož slovními obraty v Ikarii jsem se často zalykal smíchy, jsem čekal přece jen trochu víc, než hodinu a čtvrt sice maximálně uvolněné, ale přece jen nudy. Btw. Štěk Dády Patrasové byl nečekaně jedním ze světlejších míst filmu... ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Tahle strašlivá blbost, která si dělá legraci z krvavých hororů mě vážně moc dobře pobavila. Slepec Dušek a jeho filozofické řeči jednoznačně kralují filmu a když na plátno dorazí Dolanský s kyblíkem plným mozků a vyvoláváním: "Mozky, čerstvý mozky!" nemůžu se udržet. Chudáci děti - co by asi řekly na "Dádin" výstup :-) ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Najprv to dobré a to, čo oceňujem - herecké výkony v spojení s dialógmi vypálili tak, že na 95% neznejú trápne, hlášky sa vyskytujú a v drvivej väčšine nepôsobia násilne či ako plagiáty, ďalej: niektoré nápady a scénky naozaj zábavné a vtipné, najmä primárny námet: filozofický kurz o hľadaní zmyslu života v penzióne Halali prepadnutý zombie myslivcami - to je senzačné. Niektoré pasáže, vďaka autorskej znalosti filmov, žánrov a všetkého okolo toho sú vcelku nápadito zrežírované, niekedy to však (ideme na horšu časť) prepísknu a vyznie to násline či trápne, občas sa tvorcovia snažili až príliš citovať/parodovať/odkazovať a tak neodhadli mieru a pôsobí to umelo. Snaha je však taká očividná, že to (ako som už spomínal) na mnohých miestach zachraňuje. Soundtrack hrozný a vizuáln taký libový - nemastný, neslaný (nezohráva účel ani ako parodický na istý vizuálny štýl ani nie je príťazlivý, také nič, skrátka natočené). Čiže vo výsledku presné tri hviezdičky. Berte to ako snahu o niečo v našich zemepisných šírkach nevídané a nebudete až taký zhrozený. Dušek ako slepá polozombie je fajn. A kopec hlášok sa vydarilo. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout jestli je to blbé nebo geniální. Rozhodně se tam však najde několik originálních prvků. První zombie film v dějinách českého filmu dopadl ale hodně rozporuplně. Na jednu stranu nepostrádá akci, která je dobrá nejen na poměry českého filmu, o napětí se tvůrci ani nepokusili (věířím, že záměrně), ale na tu druhou je film v určitých pasážích neskutečně blbý. Ale ani chvíli není nudný. Avšak blbý chvílemi opravdu je. Je to celkem škoda, protože akce má grády a společně s pořádně řízným soundtrackem působí notně "nečesky". Klasických zombie scén je překvapivě málo, i když se musí nechat, že stylový odstřel zombíka na začátku určitě připomene jakýkoliv klasický zombie film. Z herců jednoznačně vede Jan Dolanský. Je na něm vidět, že si ze své role nic nedělá a hraní stylem "týpek, kterému je všechno jedno" si okamžitě získal mé sympatie. No, když tak to tak vezmu, tak asi takto dopadne film, když se do něj pustí bývalí filmoví kritici (za nemalého přispění stávajících) - jména František Fuka, Tomáš Baldýnský, Ondřej Vosmík nebo Martin Pomothy jsou zasvěcencům dobře známá. Ale taky uznávám a cením snahu tvůrců, která je cítít na každém kroku, o to, aby snímek vypadal tak jak vypadá. A že je občas trochu blblé? To se může stát každému. Kdyby se nejednalo o český film, tak je to jednoznačně "out", ale na český film vždy pohlížím tak trochu jinak... Tři, (ne)zasloužené. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Film, který sám sebe odsuzuje ke komediálně experimentálnímu snímku, který je potřeba brát s velkou rezervou. V Hollywoodu takovýhle věci vznikaly a vnikají už léta, potom se prodávají do Evropy. Tohle je důkaz, že jsme bohužel schopni si stejnou kravinu natočit sami. Ani jako komedie to není dobrý. Brak, je oproti tomuhle promyšlený dílo.Ovšem některé filozofické myšlenky pana Duška byly zajímavé. Následně potom degradovány dalším dějem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Honorář Jaroslava Duška byla 1 koruna česká a měl se původně objevit jen v první polovině filmu. V průběhu natáčení však rozšířil svou účast i na druhou část filmu, a to stále v rámci původního honoráře. (scharkan)
  • Choking hazard je vůbec první českou zombie komedií a zároveň prvním celovečerním filmem Marka Dobeše. (ČSFD)

Reklama

Reklama