Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

HAL 

všechny recenze uživatele

Šokující, ono je to opravdu vtipné. Nečekané, pověst má Choking Hazard spíše špatnou, a přitom ty kořeny v kultovním Byl jsem mladistvým intelektuálem a ještě kultovnějších recenzích páně Dobeše a Kopřivy (starý Score pod Andrewem, kdo na nich vyrostl, ví) tu vidět dost jsou. Úvod s Dádou je ještě docela trapný, prostě ji tam chtěli a má to být vtipné, jenže to nefunguje a je jen roztekle ošklivá (a ani nemá Žížalu), a představení hlavních herců je snad ještě horší, krom luxusního Duška jsou to taky spíš neherci než co jiného. Ale jak nastoupí Jehovistický pornoherec, tak se scénáristovy propisky rozžhaví doběla a nezastaví až do konce, ironizování žánru, náboženství, života, vesmíru a tak vůbec mu jde moc hezky od ruky a chrlí originální nápady, a i ten Dušek dostane ještě upgrade. Takže nakonec parádní navázání na kvalitní českou parodickou školu v lehce punkovém gonzo stylu. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

1. hvězdička za to, že ačkoliv mi to přišlo docela nudné, přesto jsem na to paradoxně musela zírat celou dobu.... 2. hvězdička za to, že v našich končinách se něco tak originálního (ve smyslu takového stylu, tématu, žánru...) vůbec nedělá.... 3. hvězdička za zombie diskotéku a za to, že to tak čvachtá:-))) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem byl totálně rozčarován - z projektu, v němž se setkají Jaroslav Dušek (tehdy ještě jedoucí na mediální vlně) a Ondřej Neff a jehož trailer nabízel punc originální intelektuálsky laděné zábavy, jsem odcházel z kina předčasně a tady jsem pak při hodnocení udělil odpad! Po zhlédnutí druhém - televizním, svou ostrou kritiku přehodnocuji. Předně kino není pro tenhle film ten správný formát, funguje na bázi videoklipu a jako takový mnohem více vyzní z televizní obrazovky. Za druhé: díky první části a hlavně samému začátku, v němž vystupuje a hlavně promlouvá slepý guru Jaroslava Duška, bych hodnotil ještě výše, druhá část filmu plná zombie masakrů mi už ale tak neseděla. Měl jsem z téhle rozpolcenosti filmu podobný pocit jako při sledování Rodriguezova Od soumraku do úsvitu. Nicméně jsem téhle ulétlé zombie komedii přišel na chuť. Je stylová, s výbornou muzikou, v první půlce i hodně zábavná a je o radosti z natáčení a dělání filmu. A to je mi hodně sympatické... Podobné filmy: Soumrak mrtvých, Fido, Od soumraku do úsvitu ()

anais 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané hlášky, pěkný Fukův main theme. Líbil se mi i výkon Kamila Švejdy a Dušek nezklamal. Hlavně v první půli jsem se opravdu smál. V druhé taky, ale poněkud jsem se nemohl smířit s pojetím zombivců, jako brutálních zabijáků, mezi nimiž ale hrdinové bezstarostně pobíhají a smějou se jim do obličeje. Taky nějaké ty nelogičnosti by se našly. I přes to však ChH naplnil to, co jsem od něj očekával. Je to pocta béčkovým filmům, a jako takový i působí. Koho zajímá, že v původním Texas Chain Saw Massacre nejsou kvalitní herecké výkony? Že tam není nic zajímavějšího než vřeštění blondýny a sem tam nějaká ta krev? Choking hazard možná zklamal ve snaze natočit sofistikovanou poctu béčkovým filmům. Zastavil se někde na půli cesty. Díky tomu se Dáše Patrasové nabudete smát s chápavým výrazem, ale uchechtávat s trochu nevěřícím kroucením hlavou. Je to správně bizarní a jednou se z něj asi stane vyhledávaná rarita mezi českými filmy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 5/10/// +Jan Dolanský je super, je to český horor, postavy jsou vtipné a jejich charaktery české, parádní hudba, film si dělá ze sebe legraci a nebere se vážně, po dlouhých letech se ve filmu objeví Dáda Patrasová -chybí tady hororová atmosféra, je zde pár vyloženě trapných scének, je zde Jaroslav Dušek :-l /// První česká zombie komedie a já takové filmy jen podporuji. Výborně jsem se bavil a některé hlavně parodické scénky byly skutečně vypečené. Tvůrce obdivuji jak si poradili s nízkým rozpočtem a rovněž za jejich odvahu. Za výtku určitě stojí, že přesto jak se jim podařilo herce namaskovat, toho tolik neukážou, střih je celkem rychlý. Ve výsledku jsem však spokojen a pro příště bych šel do pořádného hororu. GL./// Celkem 68%/// ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Členové filmového štábu si sami platili jídlo, ubytování i dopravu. (jenik71)
  • Dagmar Patrasovou přesvědčil k účasti ve filmu její syn Felix tím, že ji upozornil, že taková příležitost se asi už nikdy nebude opakovat. (scharkan)
  • V plánu bylo natočit pokračování pod názvem Choking Hazard 2: Festung Halali. (Fenk)

Reklama

Reklama