Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôsobivé sondy do ľudských duší, kedy sme presvedčení o vlastnej pravde. Viktoriánska dráma zobrazujúca, ako žiarlivosť manžela a vlastné chmúrne myšlienky môžu ničiť životy nás i druhých, manželstvo... ak sú podporované vonkajšími podnetmi a tvrdohlavosťou manželky. Hlavnú temnejšiu dejovú líniu dopĺňajú úsmevnejšie príbehy plné charakterov odpozorovaných zo života, majúcich šarm, vtip, pôvab, múdrosť i slabosť, premenlivosť... Period drama rozdelená do 4 hodinových častí od Anthonyho Trollopa - spisovateľa, o ktorom povedali, že v porovnaní s ním aj Balzac vypadá ako romantik. (01Zuzana10)

(více)

Recenze (6)

pipapa 

všechny recenze uživatele

Nepatrná, neprokázaná a sebestředně pochopená zápletka zavdala příčinu k obludné žárlivosti, pravděpodobně ruku v ruce s nastupující a stále více a více se zesilující psychické nemoci/labilitě. Žárlivost většinou nemá s opravdovou láskou co dělat, ale s touhou toho druhého vlastnit totálně, beze zbytku. Tato hlavní linie je těžko stravitelná a postupem příběhu únavnější a únavnější. Naštěstí jsou vedlejší linie velmi zábavné a osvěžují celkový příběh...Další celkem povedená BBC produkce. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma neskutočne zasiahol a potvrdil, že ľudia sa nemenia. Iba prostredie. Veľmi uveriteľne vykreslené myšlienkové pochody a posuny postáv vplyvom udalostí. Tak môžeme vidieť a pochopiť, ako Louis upadával na duchu a prestával veriť a hlavne prečo. Názov ma nenechal na pokoj, bola som v napätí skoro až do konca. No nádherne metaforicky vytvorené titulky s ružami mi predpovedali koniec.. A tá hudba... Na nad týmto filmom som nemohla dlho prestať myslieť. ____ Inak opäť som bola rada jednak kvôli statusu period drama, kt. spĺňal a jednak kvôli množstvu skvelých známych hercov zúčastnených na natáčaní. Film, ktorý sa skutočne oplatí pozrieť. ()

Reklama

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Podle mého bez chyby. Strhující studie patologické žárlivosti v přesně zobrazených dobových podmínkách. Chorobní žárlivci řádí dodnes a mnoho žen, byť dávno "rovnoprávných", se ocitá v podobné existenční pasti jako dříve. Pouze morálka se zásadně změnila, což rovněž vede k důležitému zamyšlení. Seriál se chystám zhlédnout časem znovu. Stojí za to. ()

Radush 

všechny recenze uživatele

První průměr, který jsem měla tu čest od BBC vidět. Největší problém bude v tom, že mě ta hlavní z několika dějových linií dosti nudila. Je rozhodně zajímavé sledovat téma žárlivosti v Anglii 19. století, ale čeho je moc, toho je příliš (dle mého by stačil jen jeden díl a zápletku s colonelem Osbornem vyřešit). Druhá věc, kterou nemohu překousnout, je iritující postava Louise Trevelyana (při každé jeho scéně jsem měla chuť přetáčet). Na druhou stranu příběhy týkající se reverenda Gibsona a Dorothy Stanbury mě velmi potěšily (aach..ta moje romantická duše). Sečteno podtrženo: průměrné tři hvězdičky. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. Bála jsem se konce. Nakonec to přecejen nespatlali, začátek byl ale přesto až příliš pomalý, mily ale nijaký. Obvykle mi ke štěstí stačí pohled na oblíbené tváře...a že jich bylo požehnaně - Geoffrey Palmer, Bill Nighy, David Tennant a často opomíjená Fenella Woolgar, přesto se nemůžu zbavit pocitu, že tam něco chybělo. Bylo to příjemně strávených pár hodin, jen si nejsem jistá, že bych měla potřebu si to zopakovat. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama