Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

sona123 

všechny recenze uživatele

Kolik filmů na tohle téma už bylo natočeno? A hlavně kolik takových příběhů se už odehrálo a pořád to nestačí a odehrávají se znovu? Téměř bez šance sice samozřejmě nedosahuje kvalit Popravy, ale příjemně mě to překvapilo. Bylo to takové lidské...a ano, asi docela přelakované na růžovo, ale na nic drastického jsem náladu neměla. Takže film nevyznívá děsivě, i když o děsivých věcech je. No jo, tak to bylo hnusně americké, ale stejně se mi to líbilo. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Poněkud předvídatelný film, jenž svou průhlednost ztratí až úplným závěrem, příjemně vzdáleným od jindy standardního happyendu. Nevyhlášený herecký souboj končí drtivou porážkou (jako vždy) nevýrazné Kate Beckinsale, omluvou budiž fakt, že Claire Danes má jako jediná k dispozici scénáristicky opravdu se vyvíjející postavu. Bill Pullman hraje svatouškovský charakter, tedy jako obvykle to co obvykle - ehm.... no ale ono to tak vážně je :) - což svádí k zamyšlení nad tím, zda ho někdo například viděl na filmovém plátně aspoň jednou jinak než hladce oholeného. Jeho pitomě hrdinný prezident ze Dne nezávislosti je zkrátka všudypřítomný... Když ale naladím na trochu vážnější notu - kromě neslaně nemastného děje snímek bohužel také prakticky vůbec neporadí, co by měl udělat (nebo naopak nedělat) člověk, který se řízením osudu do podobně šílené situace dostal. A to je myslím trochu promarněná edukační šance... pokud ovšem kdy někoho v hollywoodských štábech zajímal "vzdělávací" faktor, že :) Ryze průměrných 50 %. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Dovolím si tvrdit, že kdyby byla lepší režie a casting, mohla z toho být klidně i "oscarovina" nebo rozhodně film na zapamatování a s lepší kritikou. Sice je to podle mě i tak lehký nadprůměr, ale šlo z toho rozhodně vytěžit více. Jak jsem řekl - stačilo by obměnit režii, casting (ač nebyl vyloženě špatný), přidat více napětí a třeba i větší prostor v soudní síni a mohl to být kult. Takhle je to jen na 3,5*. Chválím však dobrou hudbu a překvapivý závěr. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výnimočne sa môj komentár nebude týkať filmovej stránky, ale príbehov v Brokedown Palace a v Midnight Expres. V tomto filme ide o dve mladé neskúsené Američanky, ktoré si neuvedomili nebezpečenstvá číhajúce na ne v Thajsku, boli podvedené profesionálom a skončili na dlhé roky v miestnom väzení s takmer nulovou šancou na prepustenie. Dostal od hodnotiteľov 69 %. V Polnočnom exprese ide o mladíka, ktorý si chcel vylepšiť svoju finančnú situáciu tým, že vedome pašoval dve kilá hašiša a tiež sa dostal do väzenia. Film farbisto vykresľuje, ako chudákovi tí hnusní Tureckí väznitelia ubližovali, ale pretože to bol správny filmový hrdina, podarilo sa mu utiecť. Film má hodnotenie 86 %! To je už mimo môjho chápania. Aj tri hviezdičky, ktoré som dal obom filmom mi pripadajú ako ujma Brokedown Palace. ()

fifi.m 

všechny recenze uživatele

To nízké hodnocení tady mě celkem překvapuje. Podle mě to byl rozhodně nadprůměrný film. Bylo to spíše poklidné, nebylo to příliš předramatizované. Situace ve thajské věznici byla jen načrtnuta a tak to mělo být, o této problematice byl natočen dostatek filmů, ne však tento. Byl totiž o pocitu křivdy a beznaděje, a přesně to bylo vyjádřeno skvěle. Navíc Clarie Danes podala skvělý herecký výkon. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Nejedná se o skutečný příběh, ale snímek je založen na skutečných životních zkušenostech pašeráků drog v Thajsku. (Dlee)
  • Úlohu Darlene si pôvodne mala zahrať Jennifer Love Hewitt. Kvôli pracovnej vyťaženosti ju však musela nahradiť Kate Beckinsale. (m.a.t.o.)
  • Přestože se děj snímku odehrává v Thajsku, natáčení většiny scén probíhalo na Filipínách. (Dlee)

Reklama

Reklama