Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

I přes spíš průměrné hodnocení většiny uživatelů si myslím, že je toto nadprůměrná komedie o cestování v čase. Vlastně je to naprostá jízda plná humoru, uhozených nápadů a nadčasových hlášek (Be excellent to each other). Bill i Ted jsou navzdory své mírné tuposti sympatičtí hrdinové, kterým není problém držet palce, aby vyhráli. A nakonec, díky nim přece přestanou být války, hlad a nemoce, takže párty může začít! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi nejpohodovější a nejulítlejší časovka jakou jsem viděl. Neskutečná blbina. Infantilní odvaz, který si na nic si nehraje, jen si hraje a mě to nečekaně bavilo. Spousta parafrází a odkazů (Návrat do budoucnosti, Star Wars), spousta hlášek i hravého blbnutí s historickými motivy (Napoleon v aquaparku Waterloo, Johanka z Arku, Iron Maiden, Sigmund Freud u výslechu). A Beethoven v obchoďáku taky neměl chybu. K tomu vzácná příležitost vidět Keanu Reevese coby retarda v bláznivé komedii. Humor Billa a Teda nemusí sednout každému, ale já se bavil. Party on, dudes! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to sice strašná kravina, ale i tak jsem se dobře bavil. A to i přes těch pár trapných momentů, kterých naštěstí nebylo tolik, aby celý film zkazily. A některé scény mi přišli skvělé, třeba Napoleon v aquaparku nebo ta závěrečná prezentace (snad jen kromě toho Lincolnova projevu). Nic extra to není, ale dívalo se mi na to dobře a celkem jsem si to užil, takže proč ne. Lepší 3* ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku než se příběh pořádně rozběhl jsem si myslela,že je to další odpad a už kvůli Keanu Reevsovi mě to trochu mrzelo, tak jsem si říkala - přežiju to do konce třeba se to změní...Nezměnilo, ale i tak to bylo celkem vtipné pozorovat ty herce,kteří hráli ty významné postavy v dejinách USA a vůbec celého světa jak běhají po tehdy moderním světě. Obzvláště vtipný mi přišel Napoleon ve vodním světě a Beethoven v obchodu s hudebními nástroji. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Brutálně dementní komedie z laskavější éry před příchodem Beavise a Buttheada, která vás ohromí tím, co všechno se dalo v šílených osmdesátých letech natočit. Kdybych chtěl vytrolit nějakého učitele dějepisu nebo historika, poradil bych mu tento film jako sofistikovanou esej na vliv historických osobností na moderní dobu. Za atmosféru osmdesátek a tu brutální demenci je nutné dát aspoň tři hvězdičky. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Oba scenáristé si ve filmu zahráli malé role čísníků, kteří Napoleonovi a jeho společníkům nejdříve přinesou velký pohár zmrzliny a následně Napoleonovi předají odznak. V závěrečných titulcích jsou označeni jako „Stupid Waiter“ a „Ugly Waiter“. (animaxis)
  • Původně měl Alex Winter ztvárnit roli Teda a Keanu Reeves roli Billa. (Vlado666)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama