Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to těžkotonážní ptákovina, ale ve srovnání se současnou "zábavou" pro mlaďochy jde téměř o geniální počin. Keanu Reeves je potom dude k pohledání, ale potřeboval by rovnocennějšího parťáka. Fórky jsou příjemně nenáročné a celkově přispívají k uvolněné atmosféře celého filmu. Nečekal jsem nic a dostal jsem oddechovou komedii, které se už netočí, a která mi dovolila na tu hoďku a půl bezbolestně vypnout. 65% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vítejte v roce 2688. Nebojte, vzduch je čistý, voda je čistá a dokonce i špína je čistá.......... Ale nepředbíhejme, vraťme se o 700 let dřív. Do časů mládí Billa a Teda. CITÁT - Co to smrdí, vole........... Zde uvidíme počátky cestování časem pomocí anglické telefonní budky. Ted a Bill zde praktikují zajímavé cestování časem. Cestování tak říkajíc "k obrazu svému". Stačí si jen pomyslet, že tam něco někde bude a šup - je to tam. Ale také normálně cestují. A to hodně. CITÁT - Někoho si chytíme.......... Referát z dějepisu prostě musí být dokonalý. Naprosto úžasná je scéna "Anglie 15 století" a bitva Billa a Teda o Vesmír. To jsem brečel smíchy (31 minuta) DIALOG: TED - Hej Bille. Jsem Darth Ted!! BILL - Já jsem Luke Bill!! A ty nejsi můj otec!!! TED - S tebou nikdy neovládnu Vesmír!!............ Tahle scéna v brnění je prostě žůžo. Nejhezčí, z hlediska historie, je loupež Johanky z Arku. Příběh má říz, vtip a nese i jakéžtakéž poselství. CITÁT - A pařte, volové!!!!!............... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Človek má pocit, že sa díva na nejaké voľné pokračovanie Návratu do budúcnosti. Nezanechá to vo vás vyložene taký hrejivý pocit a keď Marty behá hore dole na svojom Deloreane, avšak ja som sa naozaj bavil. Sledoval som to v originálnom znení a preto nezabudnem na ten nezabudnuteľný hlas Keanu Reevesa pri opakovaní tej svojej nezabudnuteľnej hlášky. Áno, obaja hlavní predstavitelia vyzerajú a správajú sa ako mentálne retardovaní, ale ono to proste baví. Na dobu, kedy snímka vyšla (rok môjho narodenia) sú efekty celkom slušné, samozrejme že sa nad nimi niekedy pousmejete. Dej je celkom vydarený a zaujíma vás, ako to všetko skončí. Zaujímavosťou je, že na rozdiel od Návratu do budúcnosti, tu cestujete časom, aby ste úspešne spravili skúšku na škole. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Brutálně dementní komedie z laskavější éry před příchodem Beavise a Buttheada, která vás ohromí tím, co všechno se dalo v šílených osmdesátých letech natočit. Kdybych chtěl vytrolit nějakého učitele dějepisu nebo historika, poradil bych mu tento film jako sofistikovanou esej na vliv historických osobností na moderní dobu. Za atmosféru osmdesátek a tu brutální demenci je nutné dát aspoň tři hvězdičky. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Taký prihlúply filmík, ako je aj úvodná dvojka. Akože nie je to až tak bláznivé, ale skôr zbytočné a s premárneným potenciálom. Veď hlavní hrdinovia cestujú časom, a v podstate jediné čo robia je, že zberajú historické postavy, čo im zaberie 5 - 10 sekúnd. Až potom v prítomnosti tvorcovia zobrazujú, akože "vtipne" ako sa tieto postavy dejín vysporadúvajú s prítomnosťou. Keby radšej Ted a Bill strávili v každom období dlhšiu dobu a zažil tam niečo s danými historickými postavami, malo by to pre mňa väčší zmysel. Takže takto iba hovadina, ktorá sa dala vzhliadnuť. 5,8/10. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Původně měli protagonisté cestoval časem v dodávce. Mezi dokončením scénáře a natočením filmu se ale v kinech objevil film Návrat do budoucnosti (1985). Autoři se tak obávali, že bude jejich film působit jako vykrádačka a dodávku tedy vyměnili za telefonní budku. Z tohoto rozhodnutí je vidět, že v USA koncem osmdesátých let ještě nebyl příliš známý britský sci-fi seriál Doctor Who (od r. 1963), ve kterém se časem také cestuje v telefonní budce. (animaxis)
  • Oba scenáristé si ve filmu zahráli malé role čísníků, kteří Napoleonovi a jeho společníkům nejdříve přinesou velký pohár zmrzliny a následně Napoleonovi předají odznak. V závěrečných titulcích jsou označeni jako „Stupid Waiter“ a „Ugly Waiter“. (animaxis)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama