Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI, Joel Campbell (James Spader - Vlk, Sex, lži a video), unavený po letech strávených pronásledováním vrahů, opouští L.A. a začíná nový život v Chicagu. Ale o pět měsíců později se jeho nový domov stane místem několika obzvláště děsivých vražd, které mohou být dílem jen jednoho muže: Davida Allena Griffina (Keanu Reeves - Matrix) - nepolapitelného rafinovaného vraha, který se rozhodl zahrát si se svým dřívějším pronásledovatelem krutou hru. Chladnokrevný vrah posílá Joelovi fotografie vytipovaných obětí, místa činu zanechává bez jakýchkoli stop a s potěšením sleduje jeho reakce, když nevinní lidé umírají. Poté co se Griffin dostane do jeho blízkosti, musí Joel rychle hledat způsob, jak ho zastavit dříve, než zemře někdo z jeho nejbližších... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Zombo 

všechny recenze uživatele

Nebýt stupidního konce bez sebemenší pointy, bylo by to za slabší tři. Přestože je docela smutné natočit thriller, který není napínavý (a nedá se to říct ani u předem jasného výsledku hledání obětí), jehož síla je ve dvou krátkých honičkách a hlavně s masovým vrahem, kterého ani nestihnete začít nenávidět (zvlášť když tak špatně hraje..), tak jsem se nejspíš kvůli zvědavosti moc nenudil. Za trestuhodnou u takového druhu filmu ale považuju téměř nulovou atmosféru. Ostudu podtrhuje otřesný soundtrack a vizuální efekty se závěrečnými výbuchy podobnými těm z 80's Nintendo. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ukázkově rutinní thriller, který do deseti minut zcela vysublimuje z vaší paměti. James Spader je jako detektiv pronásledující svou vraždící nemesis ještě únosný, ale Keanu si se svým přiblblým tanečkem říká o pořádný výprask. U jeho postavy se navíc budete hodně divit, jak je možné, že mu všechno tak hladce projde, protože se všude dostane nikým nezpozorován, odevšad zázračně unikne, nezanechá jedinou stopu a vůbec si počíná jako duch. Na celém filmu mi také hodně vadilo, jak se Joe Charbanic (zřejmě čti Karbaník) pokouší za každou cenu o drásavou "coolovost" obrazu, takže láduje divácké zřítelnice spoustou mlhavých zpomalovaček, prostřihem do negativu nebo pohledem "lovce" se zrnem obyčejné domácí kamerky. Nic z toho ale neumí prodat, je to jenom protivné a ještě k tomu na úkor příběhu, který je - kulantně řečeno - na pytel. Alespoň, že ten Marco je snaživec za každé situace, takže jeho hudbu prostě pochválit musím! :) ()

Reklama

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase tak špatné.Mě se film docela líbil.Nápad a popis byl naprosto výborný a film se mi také moc líbil.Jamese Spadera moc neznám takže jsem věnoval pozornost především Keanuovi Reevesovi který jako roli vraha i když se na to moc nehodil ztvárnil skvěle.Herci kteří jsou hodně známí a hrají většinou ty kladné role a poté přijmou roli vraha tak se mi ti herci zhnusí ovšem Reeves se mi a nechápu proč ani moc nezhnusil.Z celého filmu mám dobrý pocit a já se za své hodnocení nebudu stydět.70% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Čistej průměr. Neurazí ale ani moc nenadchne. Keanu Reeves je herec kterého mám celkem v oblibě a dle mého hrát umí, ale myslím, že role psychopata nebyla pro něj nejšťastnější. Spíše by mu sedl ten detektiv dle mého názoru. Prostě jsem mu tu zvrácenost a možné šílenství nevěřil. Ale tak dělal co mohl a snaha se cení. Příběh je takovej vlažnější, vražd je málo a navíc je skoro ani nevidíte. Třeba filmy Sedm nebo Vraždy podle Jidáše mě dostaly podstatně více. Tohle je absolutně průměrný krimi thriller s lepším obsazením. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďakujem krásne, nemusím! Čím to je, že sa dám vždy nalanáriť na odsudzovaný film s hviezdnym obsadením s malinkou nádejou, že to snáď nebude také zlé?! Ale toto prekonalo všetky moje predstavy. Klišéovitosť ma oblievala vriacou vodou počas celého filmu, za zmienku nestál ani jediný možný efekt a to bol výbuch na konci filmu. Digitálna kamera je otrasná, napätie bolo zo scenára asi vygumované a navyše tá Reevesova rolička. No čo dodať. Pozeral som to na etapy tri dni. 40%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní Griffinův (Keanu Reeves) kung-fu tanec na píseň "Dragula" od Roba Zombie je poctou Reevesovu předchozímu filmu Matrix (1999). (akisha)
  • James Spader, který si ve filmu dopřává vietnamské nudle, ve skutečnosti vietnamská jídla nemá rád. (akisha)
  • Někdo zfalšoval podpis Keanu Reevese na smlouvě ke snímku. I když byl podle něj scénář strašný a vůbec ho to nezajímalo, nebyl schopný dokázat, že to není jeho rukopis. Nechtěl se soudit, tak to natočil. I pře svou nízkou kvalitu se film držel dva týdny na prvním místě návštěvnosti v USA. (Reventador)

Reklama

Reklama