Reklama

Reklama

Valiant

Trailer

Obsahy(1)

V malé hospůdce na anglickém venkově, v relativním bezpečí před hrůzami probíhající Druhé světové války, sleduje skupinka holubů filmový týdeník. Seznamují se s úžasným a vzrušujícím životem elitních bojových holubů, kteří doručují tajné zprávy, užívají si života v první linii a po práci se setkávají s krásnými holubicemi - ošetřovatelkami. Malý Valiant film nadšeně sleduje a rozhodne se k holubí jednotce připojit. Odletí do Londýna, kde zachrání chytrého neplatiče Všiváka před velkým průšvihem. Ten Valiantovi na oplátku slíbí, že mu pomůže hladce proklouznout náborovou procedurou, ale oproti svým původním záměrům nakonec skončí v řadách elitní holubí letky spolu s ním. Oba se stanou členy jednotky beznadějných outsiderů. Patří do ní také Baron, který sem přišel z Oxfordu, aby svou službou v armádě pokračoval ve vznešené rodinné tradici (přestože je mnohem větší šprt než bojovník) a dvojčata Frajer a Drsňák, která dohánějí nedostatečný důvtip nadšením a fyzickou zdatností. Tvrdý trénink se neobejde bez spousty oděrek a škrábanců, ale v péči krásné holubí ošetřovatelky Victorie přestávají Valianta všechny rány bolet. Po pár týdnech výcviku a ještě nepříliš připravena se tato skupinka musí vrhnout do boje. Beze stopy totiž zmizela další letka a na čerstvé rekruty čeká tajná operace v okupované Francii, během níž se musí setkat se členy odboje a převzít od nich zprávu, kterou pak doručí zpět do Anglie. Nad nepřátelským územím se však všechny plány rychle hroutí a nezkušení holubi musí začít improvizovat. Podaří se jim zprávu získat a doručit ji zpět do hlavního stanu? Podaří se jim přežít náročnou misi se všemi jejími nástrahami, mezi které patří krvelační sokoli, vedení obávaným generálem Von Drápem? Podaří se Valiantovi a jeho přátelům nalézt dostatek odvahy a sil k tomu, aby se postavili svým obavám a dokázali splnit velký úkol? Vrátí se Valiant zpět, aby získal lásku krásné holubí ošetřovatelky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

laepus 

všechny recenze uživatele

Škoda že ten rozpočet nebyl o trošku větší, aby mohly být dotaženy všechny nedotaženosti, i když možná že ten directors cut bude trochu lepší, nevím. Mám tenhle filmeček rád, ale jen v originální verzi, Ricky Gervais je nezaměnitelný a i ostatní hlasy jsou perfektně vybrané a namluvené. Příběh je jednoduchý, vtípků tam také mohlo být trochu víc... Nechci to srovnávat s jinými animáky, prostě zasloužené tři hvězdy. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Příběh o mladém holubovi, který za druhé světové přepravuje armádní informace. Tohle považuji za výborný námět! Zpracování sice místy trochu kulhá a příběh si odškrtává z povinných klišé. Na druhou stranu záporák německý orel Von Dráp :) Trochu škoda jak to celé dopadlo, filmu jsem hodně fandil a možná jen kvůli mému měkkému srdci tam přilétla hvězdička navíc. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Žiarivý príklad toho, že nie každá animovaná komédia nemusí byť vtipná, napínavá alebo aspoň pozerateľná. Valiant je zúfalý kŕč zameraný na malé deti, ktoré ocenia infantilný humor. Na nejaké charaktery veľmi rýchlo zabudnite, na príbeh taktiež. Všetko je založené na omletej schéme ako aj malý holúbok môže dokázať veľké činy ak si verí. Mierne priblblý humor môže zaujať maximálne deti do 6 rokov. Priznám sa, že som od príbehu z II. Svetovej vojny čakal skôr film pre dospelejších divákov. Dostalo sa mi však len animáku, ktorý okrem skvelých hercov neponúka absolútne nič, čo by stálo za pozornosť. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět tohoto 3D animáku není nijak originální. Příběh o mlaďákovi nadšeného a toužícího jít do boje už bylo v kdejakém protiválečném snímku. Zasadit to však do světa zvířátek si myslím nebyl zrovna dobrý nápad. Válečná vřava je jaksi pro malé děti silně nehodící. A nepomůžou tomu ani humorné figurky, či roztomilost hlavní postavy. Dospělého diváka výsledek zase moc nenadchne, byť zpracování není zase až tak špatné. Příběh je velmi jednoduchý s ohledem na malé diváky, výtvarná stránka standardní, animace přijatelná. Producent Shreka a Shreka 2 určitě věděl do čeho jde. Dojem ze snímku je velice rozporuplný. Rozhodně se však nejedná o špatný film. Jenom nějak nejde určit, pro koho je vlastně určen. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Nudný příběh a nehezká animace. Filmu chybí jakýkoli nápad a hlavně aspoň nějaký pokus o vtip. Krkající a prdící holubi možná pobaví malé děti, ty však zase nepochopí zbytek filmu a narážky na druhou světovou válku. Hvězdičku dávám za snesitelnou stopáž a v českém dabingu tradičně výborného Honzu Přeučila. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Na filmu pracovalo přes 200 umělců ze 41 různých zemí. (HappySmile)
  • Když se myši rozloučí s holuby, pustí jim na rozloučenou skladbu „Non, je ne regrette rien“ od Edith Piaf. Film se odehrává ve 2. sv. válce a skladba je z roku 1960. (PTACEKKOSAK)
  • Scéna, ve které máma Valianta nechce dovolit, aby se přidal do elitní jednotky, máma ukáže Valiantovi fotku, kde byl ještě vejce. Fotka má barvy a film se odehrává v době, kdy fotky ještě nebyly barevné. (PTACEKKOSAK)

Reklama

Reklama