Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních hraných marvelovek, první celovečerní marvelovka, hit pirátských videokazet v bývalém Východním bloku a zároveň excelentní finanční propadák. Rok po Návratu Jediho George Lucas přemýšlel o nových Star Wars. Vstřebejte tu myšlenku - George Lucas chtěl nahradit Star Wars TÍMHLE. Vybral si asi tu nejhorší možnost. Postava sarkastického kačera sice fungovala v komiksech a filmy o divných postavách konfrontovaných s každodenní realitou byly tenkrát v módě - ze stejného roku pochází třeba všeobecně oblíbený Star Trek IV (to je ten s velrybama), jenže v televizi vypadala jeho inkarnace divně. Scénář měl díry v logice i zábavnosti, a o pointovaných vtipech si mohl nechat jen zdát. Na režisérské křeslo byl Lucasem protlačen jeho kamarád William "nenatočím dobrou komedii ani s Eddiem Murphym ve vrcholné formě" Hyuck. Když představil svou finální verzi, stejně jako před premiérou Star Wars New Hope se všichni připravili na finanční katastrofu. Tentokrát se ovšem pohádka nekonala. Kombinace úchylnosti, nedostatku humoru, mizerného scénáře a totální podprůměrnosti lidi nenadchla. Film znamenal definitivní konec režisérovy kariéry, a je to jen dobře. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1987 : VÍŤAZ (4) : Najhorší film, Najhorší scenár - Willard Huyck, Gloria Katz, Najhoršie vizuálne efekty, Najhorší nový herecký objav - “Šesť chlapcov a dievčat v kačacích kostýmoch”, NOMINÁCIE (+3) : Najhorší herec VR - Tim Robbins, Najhoršia réžia - Willard Huyck, Najhoršia pieseň - "Howard The Duck". ()

Reklama

Katka232 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ještě jako dítě školou povinné. Můžu ale s klidným svědomím říct, že tenkrát se mi to líbilo a kačera jsem chtěla domů na hraní. Tenkrát jsem z toho byla úplně vedle, protože jsme nic takového neznali a tyhle filmy v televizi nikdy před tím nešly. Dnes, když se na to podívám s odstupem, tak ještě i dneska se mi to líbí. Ale nemusim si to zrovna pouštět denně. Stačí to vidět jednou za čas a dušička má zase klid. Na svou dobu to byl dobrý film. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil, proč to byl jeden z největších propadáků západní filmařiny. Podle mě jde o průměrnou podívanou přesně s tím, co jim tehdejší triky ILM dovolili. A navíc první celovečerní marvelovka, která je, podle mě, lepší než polovina současnejch, sic tímto tvrzením padnu v očích zdejších hodnotitelů o 200%, ale je mi to jedno, alespoň si tenhle film budu pamatovat. Ps. Lea Thompson byla hot a crazy. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá jako celkem slušná komedie s fóry založenými na podobnostech a odlišnostech v lidském a kačeřím světě. Pak se tam ale rozjede nějaký nesmyslný příběh s nepřátelskou potvorou z vesmíru, která se zmocní těla Jeffreyho Jonese a provede jeho elektrifikaci, což provází různé trapné akční a trikové scény. Dost špatný byl i Tim Robbins, který měl být hlavní lidskou komickou postavou. Hlavním pozitivem filmu tak byla sympatická Lea Thompson. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • I když má Kačer Howard nesporné kouzlo, v době svého vzniku se moc do vkusu diváků ani kritiků netrefil. Navíc byl zatraceně drahý, takže si získal post "velkolepého propadáku". (Rodriguez)
  • Původně Kačer Howard nenosil kalhoty, ale ozval se Disney a obvinil Marvel z plagiátu. Tvrdili, že mají taky nějakého kačera...prý se jmenuje Kačer Donald...a že prý ho Marvel kopíruje. Aby se Marvel vyhnul tahanicím, oblékl Howardovi kalhoty, čímž se stal zcela novým a originálním kačerem. (Rodriguez)

Reklama

Reklama