foto

Paula Abdul

  • nar. 19.6.1962 (56 let)
    San Fernando, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká celebrita byla již od dětství velmi kulturně založená. Matka, se kterou Paula po rozvodu rodičů žila, ji vedla především k tanci. Na střední škole působila mmj. jako roztleskávačka.

V osmdesátých a devadesátých letech se stala naopak poměrně známou zpěvačkou (dokonce vydala čtyři alba). V této době působila i jako choreografka pro Janet Jacskon a Tracey Ullman. Patrně největší slávu jí přinesla pozice porotkyně v American idol v roce 2002.

Jako herečka naopak spíše paběrkuje. Ztvárnila epizodní role ve filmech jako BRUNO, či LÁSKA NENÍ V CENĚ.

Roman "smidgie" S.

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Sister's Secret (TV film)
2009 Bruno
2007 Bratz
2005 Romy and Michele: In the Beginning (TV film)
2003 Zoe's Dance Moves
2002 Pán převleků
2001 Harlequin 10 - Hra o čas (TV film)
1999 Otec rock'n'rollu: Příběh Alana Freeda (TV film)
1997 Touched by Evil (TV film)
1993 For Our Children
1991 Příběh z Los Angeles
1987 Láska není v ceně
1978 Junior High School

TV seriály

2011 Live to Dance (TV seriál)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
2007 Griffinovi (TV seriál)
Jak Lois zabila Stewieho (S06E05)
Jak Stewie zabil Lois (S06E04)
2005 Griffinovi (TV seriál)
Otec, syn a svatý Fonz (S04E18)
1999 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Aging, Not So Gracefully (S04E08)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)

Dokumentární

2013 Move
2009 VH1 Divas Live 2009 (TV film)
2007 In Search of Puppy Love
2003 Paula Abdul: The E! True Hollywood Story (TV film)
The Disco Ball (koncert)
2002 100 Sexiest Artists (TV film)
Bubblegum Babylon (TV film)
2000 Playing the Field: Sports and Sex in America (TV film)
1998 Paula Abdul: Cardio Dance
1997 Michael Jackson: HIStory on Film - Volume II (video kompilace)
1995 Sinatra: 80 Years My Way (TV film)
1994 Get Up and Dance!
1993 Bob Hope: The First 90 Years (TV film)
Paula Abdul: Under My Spell Live
1992 In a New Light: A Call to Action in the War Against AIDS (TV film)
Time Out: The Truth About HIV, AIDS, and You
VH-1 to One: Paula Abdul (TV film)
1989 Paula Abdul: Straight Up

TV pořady

2015 2015 American Music Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
The Arsenio Hall Show (TV pořad)
2011 Americký X Factor (TV pořad)
2010 The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2009 2009 Game Show Awards (TV pořad) - a.z.
RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2005 Friday Night Project, The (TV pořad)
X Factor, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
2001 Good Day Live (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
The Arsenio Hall Show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2005 Video Hits: Paula Abdul (hudební videoklip)
1996 Janet Jackson: Design of a Decade 1986/1996 (hudební videoklip)
1991 Captivated '92: The Video Collection (hudební videoklip)
Paula Abdul - Rush, Rush (hudební videoklip)
1989 Michael Jackson: Liberian Girl (hudební videoklip)
Paula Abdul - Opposites Attract (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace