Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

donnie22 

všechny recenze uživatele

Kačera Howarda som si kúpil v roku 2008 v jednom internetovom dvd obchode.Zaujalo ma to že je to film podla komiksu.Včera po niekolkých rokoch som si ho pozrel znova.A pačil sa mi velmi.Kačer Howard je sympatický hrdina ktorý hlaškuje je podarený a je ešte k tomu aj inteligentný.Vela scénok vo filme boli uplne geniálne.Smial som sa nie raz ale aspon desatkrát.Hlavne ked Howard pracoval v bordeli.Pačilo sa mi hlavne spojenie komedie vedecko fantastického filmu a hororu.Proste ja som sa bavil a lutujem len to že toto som v detstve nevidel lebo Kačer Howard je poriadný haluzák a zjebista.Dokonca si asi zoženiem aj daké komiksy od Marvel pretože to može být podla mna dejovo brutálne a smiešne. Videl som obálky a to mi stači.Kačer Howard nie je pre mna a nikdy nebude prepádak pozriem si ho po čase znova.To že sa v Amerike nepačil ma vobec nezaujima.Pretože filmy podla komiksov zbožnujem a musim uznat že aj dabing na dvd bol super.Thanks Howard the Duck. ()

mrclTV odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem, čo som to pozeral, ale producent bol George Lucas a je to od Marvelu, čo je kombinácia, ktorá sa patrila vyskúšať. Bohužiaľ ja a film sme neboli kompatibilný....veľmi divná hlúposť. Ja len dúfam, že tento skvost filmovej tvorby ma nebude budiť ako nočná mora, lebo má na to silný potenciál. Nevkusná divná vec, čo nevie v akom žánre chce byť - komédia, satira, romanca, horor, všetko naraz.... Od tridsiatej minúty som si hovoril, že to už horšie nemôže byt, ale mýlil som sa, čím ďalej tým horšie. Fakt dosť zlý film, no nie až tak zlý, aby si vyslúžil miesto v mojej čiernej listine, bádam vo filme snahu nakrútiť niečo špeciálne, ale bohužiaľ táto snaha vôbec nevyšla. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých príkladov filmu ktorý je svojím spôsobom stupídny, no zároveň hlavne vďaka tomu zábavný.(ajkeď iba miestami) Cítiť z neho starú 80's atmosféru, no vadilo mi že postavy prehrávajú, ku koncu ide v podstate o superhrdinskú blbosť (pôsobiacu lacno) a občas ma iritovalo aj dosť tmavé nasvietenie. Pri tak veľkom rozpočte na tú dobu, film sklamal ako celok a fakt neviem kam tie prachy naliali. Napríklad o rok starší Návrat do budúcnosti mal rozpočet o polovicu menší a príkladov ma napadlo viac. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To tak člověk slyší o některých filmech, jak jsou skutečně hrozné, ale když se na ně podívá, tak nakonec zjistí, že to vůbec tak strašné není. Jasně, tohle je komedie, kde se herci pitvoří, což nesedne každému, Tim Robbins je zde hrozný, ale já jsem se u snímku docela bavil, bylo to pěkně ujeté a místy i přišel nějaký ten dobrý nápad. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V dobách, keď československí diváci ešte netušili nič o americkom komerčnom rebríčku a nevedeli, že Howard je tragický prepadák ovenčený niekoľkými Zlatými malinami, kolovali VHS-ky so simultánnym dabingom a... bol to na našom pirátskom videotrhu obrovský hit. Ten film videl prakticky každý, kto už koncom 80. rokov vlastnil video. Ale tie solídne 3* nedávam len z nostalgie - ono to bolo jednoducho fajn. Nevidel som to 15 rokov, ale Howardovo zježené číro pri prezeraní plagátov v časopise Playduck si pamätám doteraz. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Kačer Howard byl v roce 1986 nominován hned na 4 zlaté maliny - Nejhorší film, Nejhorší scénář, Nejhorší nová hvězda a Nejhorší vizuální efekty. (Rodriguez)
  • Howardův autor využil postavu kačeřího cizince v cizí zemi především k novému pohledu na náš svět, k parodiím a satirám. (Rodriguez)

Reklama

Reklama