Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Matty 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman zase jednou vysadil sedativa, aby sepsal pošahanou, ale hluboce lidskou komedii. Skutečně hluboce lidskou? Ne vlastně ne, Slez ze stromu je koncipováno primárně jako komedie, která chce bavit, což se jí se střídavými úspěchy na straně scénáristy i režiséra celkem daří. Je zde sice patrná jistá snaha o kritiku problému „kultivované“ společnosti jako takové, ale děje se tomu pod vrstvou něčeho tak absurdního a přitaženého za vlasy, že místy máte pocit, jako by k vám promlouval jedinec s vyjadřovacími problémy. Dlouho jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, zvlášť ke konci, kdy začala rodící se romantická zápletka opravdu nudit, nicméně úplně poslední záběr na dvě myšky s... mě přesvědčil, že Charlie Kaufman si za kreativitu nadprůměrné hodnocení zaslouží. 75% Zajímavé komentáře: Melies, Jordan, Kapybara ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní filmeček, který si mě ale narozdíl od jiných diváků, docela získal. Z Charlieho Kaufmana se nám klube velice zajímavý scénárista a já jenom doufám, že to potvrdí snímkem Adaptation. Jediná vada snímku je velká nevyváženost a ta bohužel sráží celkový dojem z filmu. Ale za ten scénář a plno nápadů(bohužel ne vždy dobře realizovaných) si to minimálně 3* zaslouží. Takže 60%, ale velice silných. ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších děl Kaufmannovic, ale zase jeden z nejlépe herecky obsazených. Patricia Arquette a Tim Robbins byli prostě dokonalý a musím uznat, že to co předvedla Patricia Arquette na tak malém prostoru je prostě senzační. Je to pani herečka! Jinak k filmu nemám větších výhrad jen kdyby byl film trochu poutavější a o trochu vtipnější bylo by to určitě za plný počet. Takhle mi tam občas scházela lepší pointa či vtip k tomu aby byl film více přehlednější a pro veřejnost přijatelnější. Jinak ale nemám větších výhrad a i s těmi chybami mě film dost bavil a mile překvapil. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ten Charlie Kaufman je prostě geniální, zatím se mu nepovedlo mě zklamat a pevně dařím, že v tomto trendu bude pokračovat. Jeho druhý scénář dopadl mnohem lépe, než jak se podle zdejšího hodnocení může zdát. Ve spojením s Gondrym se mu totiž podařilo dát vzniknout podivné a hlavně pořádně ulítlé crazy komedii. Většina vtipů je zde dalo by se říci inteligentních, ovšem záleží na tom, jak se na ně nahlíží, neboť jsou přeneseny v mírně řekněme nadneseném smyslu. Zároveň se dočkáme propracovaných charakterů a zejména jisté řekněme sdělovací roviny, což není u komedii podobného typu dobrým zvykem. Celkově se totiž jedná o vcelku ostrou satiru zaobalenou do ztřeštěného kabátku, mohu-li to tak nazvat. První pohled tedy rozhodně není totiž ten žádoucí, díky kterému bychom mohli tento snímek odsoudit. Ze zdejších hodnocení se dá jasně vyčíst, jistá omezenost publika, která na Slez ze stromu nahlíží s krajní nedůvěrou, kterou může do děje vnést jak právě častá kritika tohoto díla, tak i jeho jistá expresívnost, přiznejme si totiž, že pokud na ně nahlédneme jen zběžně, bez širšího seznámení se samotným scénáristou a příběhem, není nijak složitě zařadit je do špatné škatulky. Doufám, že mě nikdo špatně nechápe a nebere si tento komentář jako kritiku zdejšího osazenstva, neboť tak v žádném případě nebyl myšlen. 90% ()

Jeržik odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně odpadová "komedie", jenž by mohla být zařezena do soutěže "Kdo v ní najde podařený vtip, vyhrává". Hlavní cena by mohl býtl pobyt v psychiatrické léčebně(polopenze, polstrovaná cela, vzduch přeceďenej přes mříže, výhled do zdi, atd.), kde by byla možnost se na vycházkách s tvůrci tohoto filmu potkat... ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama