Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Pro me je ten film o hledani ztracene identity a trosku zoufale nostalgii po starych casech, ktera ale v soucasnosti tezko jako konstatovani "ze lepe uz bylo" a v pokusu o navrat v case dozadu tezko muze neceho dosahnout. A take to prave odrazi pozice a jejich nepochopeni u jednotlivych postav. Zaroven je to ale film prospikovany velmi sofistikovanym humorem a je skvele filmarsky udelany. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Tento film je geniálně geniální a pitomě pitomý. Buď ho přijmete nebo vypnete.Škoda že proletěl tak nějak bez zájmu, protože něco podobného se tady (skoro) netočí. Originální tento film tedy však rozhodně je, dokonce bych váhal i nad absolutním hodnocením, ale přeci jenom to občas mírně zaskřípe (rytmus příběhu). Lov kostronů je lahůdkou a Roden opět bezchybný. Je to takový mix Švankmajera a Lynche v lehce střiženém kabátků. Na co keci, vyražme lovit. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Sice vůbec netuším, co tím chtěl básník říci, ale nějakým (blíže nespecifikovatelným) způsobem to na mě zapůsobilo - možná právě to měl být záměr... Nicméně za poslední dekádu je Vaterland světlou výjimkou (v naší současné kinematografií), u které jsem při sledováí netrpěl žaludeční nevolností a pocitem studu a trapnosti! Ale přiznám se, že s hodnocením mám tak jako tak celkem problémeček - viděl bych to někde mezi odpadem a plným počtem :-))) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi zvlášní záležitost. Začátek byl pro mne mnohem lepší než podivný konec. Ten příjezd na rodinné sídlo byl zajímavý.. Škoda, že pak se snímek vznesl od reálu kamsi do stratosféry. Tohle je opravdu něco jiného a v té době to tu ještě nebylo. Film doprovází příjemný soudtrack z nějž mi utkvěla píseň Romana Zacha - Knaben und Buch. A k ději - Je nutné při dobrém zážitku vždycky všemu rozumnět??? * * * ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl na tomhle filmu v kině, tak se mi poprvé v životě stalo, že zhruba polovina lidí odešla znechucená během promítání. Druhá polovina na Vaterland zírala až do konce závěrečných titulků. Odcházel jsem z tohoto filmu v hodně zvláštním rozpoložení. Teď jen vím, že bych jej raději už v životě vidět nechtěl. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama