Reklama

Reklama

O princezně, která nesměla na slunce

(TV film)

Obsahy(1)

Pohádkový příběh o sudbě, která se nevyplnila... Královská rodina žije v úzkosti. Princezně Sněhové vločce (M. Issová) bylo po narození přisouzeno, že nikdy nesmí spatřit sluneční svit. Dívka žije až do svých osmnáctých narozenin za těžkými závěsy a královskou zahradu navštěvuje pouze v noci. Podivné sudbě všichni slepě věří, jen mladičký zahradník Vilém (D. Tůma), kterému se princezna líbí, o ní upřímně pochybuje. Nikdo přece nesmí živé bytosti upírat právo na slunce! A tak se princezna začíná ptát… (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ajaj, tak to je opravdový průšvih. Děj neděj, lze to poznat už když promluví zahradník. Plytce a bez emocí prostě odříkává text. Totéž Martha Issová, pro kterou se jednalo o první televizní filmovou záležitost a je poznat, že ještě není vyhraná. Zaplať bůh alespoň za toho Viktora Preisse jinak by na pohádce opravdu nebylo co sledovat. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princezna Sněhová vločka nesmí na slunce a divák si po chvíli přeje, aby umřela na nedostatek vitamínu D, nebo aby si srazila vaz pádem na špatně osvětleném schodišti. Paní Termerová není v téhle pohádce královna, ale podivná huhlavá osoba z rozcestí, navlečená ve škaredých šatech, říkající plytké nesmysly. Princezna je roztomilá, ale její verbální projev mě popuzoval formou i obsahem, za který princezna pohříchu nemohla. Ještě že byla princezna aspoň hezká. Zahradník byl to samé v bledě modrém, kdyby jen nyvě hleděl a mlčel, působil by lépe. Ani si nezkoušejte představit míru trapnosti milostného dialogu těch dvou. Shodně s ostatními komentujícími vyzdvihuji výkon pana Preisse. Co by to bylo za smutný svět, kdyby ani na něj už nebyl spoleh. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kolik že tam těch sudiček bylo, pane ministře ??" - "Dvě !!" - "Ale tenkrát jste tvrdil, že byly tři !!" - "Dvě nebo tři !! Není to jedno ??" Tak když je to jedno, pane Drha, tak teda dvě.. Dělám si kozy !! ;) Protože ani na ty pomyslné dvě hvězdičky tahle jalová záležitost zkrátka nemá při nejlepší vůli ani omylem.. Po všech směrech nesmírně špatná pohádka, za níž by měl mít zákaz vycházet na slunce spíš zejména dramaturg !! ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Krásné kostýmy a celkem dobrý scénář, ale ne až tak dobře natočený - scény náhle končí zrovna v nejromantičtějších chvílích, což se do pohádky nehodí. Horší hudbu jsem v pohádce už dlouho neslyšela a horší princeznu než Martha Issová už dlouho neviděla. Role hubaté Fanynky v pohádce O bílé paní jí sedla, ale křehká princezna Sněhová vločka opravdu ne. Snažila se sice mluvit a chovat jako princezna, ale zapomněla do toho zapojit oči a do její princeznovské něžnosti chvílemi zaznívala přidrzlá pražština. Pohádku jsem dokoukala jen kvůli Viktoru Preissovi, který exceloval v roli ministra a házel skvělé výrazy á la sir Humphrey z "Jistě, pane ministře". A jeho slovní (i fyzické) souboje s Naďou Konvalinkovou byly k nezaplacení. ()

peregrino 

všechny recenze uživatele

Jak může někdo hodnotit pohádku jako odpad, vždyť pan Preiss je skvělý! :-) Poslední scénu princezny se zahradníkem bych překopal, ale ostatně to celý scénář. Zápletka je velmi skoupá, děj nezáživný, bez větší šťávy, na druhou stranu v něčem je jednoduchost někdy lepší. Na mě ta souhra pana Preisse, paní Konvalinkové a pana Mrkvičky, v kombinaci s drobným nádechem tajemna, dobře působí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama