Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

  • USA Adventures of Robinson Crusoe, a Sailor from York

Obsahy(1)

Loutkový film na motivy slavného románu Daniela Defoe. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Landauer 

všechny recenze uživatele

Je to naprostá fantazie, jeden z dost opomíjených klenotů českého filmu. Naprosto úžasná animace, dokonalé výtvarno pana Borna, které kupodivu funguje i v loutce a perfektní Václav Postránecký plus poutavý scénář a skvělá atmosféra. Na žádný zápor se mi nepodařilo přijít, čili jednoznačně 100%! Krom toho velmi potěšila stylizace stárnoucího Robinsona do vizáže Johna Lennona (samozřejmě zřejmě neúmyslná) :-) ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Tak ať byla tvorba v tehdejší TV tvorbě jakkoliv chudá na výpravu o to víc jsme se s ní dokázali tedy naši dramaturgové a režiséři vypořádat. Kdo by si dnes troufl na zfilmování Robinsonova dobrodružství ? Režisěr Látal, skvěle s loutky a hudbou geniálního  pana Svobody, ano. Teď k filmu: bezvadně upraveno a Václavem Postráneckým nadabováno, v dnešní době je otázkou času kdy bude Daniel Defoe zatracován Robinson kšeftuje s otroky a z Xuriho zcela samozřejmě dál si ponechá jako otroka a pak ho prodá dál jako ojeté auto. Domorodce Pátek se samozřejmě podřídí  vyspělému bílému muži který technologicky i kulturně je vyšší bytostí, prostě vše pohledem který do nedávná byl brán jako zcela normální. Obávám se že se dnes najde bláznivá a pomatená většina která toto dílo zatratí. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nádherné pohlazení po duši. Návrat do dob dávno minulých, tím nemyslím léta osmdesátá jako taková, ale ta má. Léta dětství, kdy televizní pohádka byla svátkem. Jak jsme mohli vůbec existovat? Nechci se však pouštět do zbytečného vzpomínání a nefér srovnávání minulosti a současnosti, chci jen vyseknout poklonu parádnímu loutkovému filmu s hlasem Pana vypravěče Postráneckého. Defoe napsal skvělý dobrodružný příběh, ale teprve Látal mu dal duši, českou, laskavou a plnou humoru. Hodnocení nejvyšší, jak jinak. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Aj takto môže vyzerať príbeh o Robinsonovi, ktorý stroskotal na ostrove. Zaujalo ma, aké zvieratá tam dali. Jedinú priam bezvýznamnú chybičku vidím v tom, že taký papagáj ako tu bol asi nejedáva mäso. Inak ten príbeh bol pekný, bolo to pohodové, stále sa niečo dialo, miestami to bolo vtipné, veľmi milá rozprávka pre deti a tentokrát mi vôbec nevadilo, že tam boli bábky. Malo to svoju atmosféru, svoje osobitosti a navyše to bolo veľmi pozitívne, čo sa mi páčilo ako to zobrali, že z toho neurobili tragédiu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V několika málo desítkách minut máme krásně shrnuté vše, co tak Defoe chtěl čtenářům předat. Pohádka to byla bezvadná a bezvadně udělaná a, ač jsem samozřejmě věděl celý průběh dopředu, nenudil jsem se. Akorát by mě zajímalo, co to tam měl za zrůdu, protože to byla kombinace minimálně čtyř zvířat. 85% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama