Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Akční béčko s Arnoldem v hlavní roli. Děj je poněkud stupidní, ale to vynahrazujou akční scény, kterejch je ve filmu dostatek. Pokud máte náladu na akci, hodně střílení, hodně mrtvol a občas nějakou tu Arnoldovu hlášku, můžu vám film doporučit. Pokud chcete cokoliv jinýho, dejte od toho ruce pryč. Jinak když ve filmu vidim, jak někdo jen tak vykopne z auta vlepený čelní sklo, tak se celej osypu... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dokonalá definice špatného braku. Ne tak špatného aby byl zábavný, ale špatného tak aby byl "špatný" - nudný, nesmyslný, hloupý, zmatený, amatérsky zahraný, nevýrazně napsaný, a hlavně velmi špatně zrežírovaný. Právě na režiséra (a také producenta) padá celá vina, ty řemeslné kvality tu jsou, je vidět že film neměl na tehdejší dobu malý rozpočet (o dost větší než Terminátor, o málo menší než Komando), i herci v jiných kusech zvládají hrát bez problémů, ani v akčních scénách v jiných filmech nepůsobí tak trapně a prkenně. Ale tady, tady se snad jelo na první dobrou, hlavně aby to všichni měli z krku, splnili si své povinnosti dané nevýhodnými smlouvami (případ hlavně Arnolda), a mohli vypadnout za něčím zajímavějším - a režisér s producentem to nahnali do kin jako čistou produktovku, aby vydělali nějakou škváru. Ne že by jim to moc vyšlo, vzhledem ke kvalitám není divu že to ze všech akčních filmů, ve kterých měl Arnold hlavní roli, mělo zdaleka nejmenší tržby - až do jeho stařeckých návratů v posledním desetiletí, které Raw Deal zdatně konkurují. 4/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $16,209,459Tržby Celosvetovo $18,392,000║ Arnold mal v 80.rokoch akčnú auru ako nikto iný, možno tento film je jeden z tých poslabších ale stále má čo ponúknuť, akcie tu je požehnane, nechýbajú dobre hlody, hlášky a dej upúta. /60%/ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Neměla bys pít, když pečeš! Příběh sice není kdovíjak originální, některé Arnieho hlášky v českém dabingu nedávají smysl, hudba je typicky osmdesátková, film nám trošku hraje na city, ale - dejte dohromady Schwarzeneggera a Rolling Stones, připočtěte si spoustu vypálených kulek a ran pěstí a přidejte obstojného záporáka a máte tady akční oddychovku jako vyšitou. Rok před vznikem kultovního Predátora, se budoucí guvernér rozehřál Špinavou dohodou, kterou sice notně ohlodal zub času, ale některé její sekvence jsou nestárnoucí. P.S. Závěrečná čtvrthodinka z Patrovitova doupěte, dost nápadně připomíná scénu vystřílení policejní stanice z prvního Terminátora. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že s týmto "eins zwei" rakúskym mutantom videl už všetko, no div sa svetu, predsa sa tu našiel snímok, ktorý sa akosi vytratil z hľadáčika, a tak bolo zapotreby "poslednú" skladačku z puzzle doplniť. Nebolo to najhoršie, veď hádam nikto nečakal dialógy z Rain Man-a, scenár na úrovni "Vykoupení z věznice Shawshank", či akčné scény z Ramba v Pekle, čo sa nikdy nevráti späť. Je to proste Béčko "tamtej" doby, ktoré už iné skrátka nebude ... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Podľa slov Arnolda Schwarzeneggera produkoval Dino De Laurentiis tento film s úmyslom získať peniaze na natáčanie svojho vysneného projektu Total Recall (1990), na filmovanie ktorého práva v tom čase vlastnil. Po veľmi slabých tržbách (16 miliónov amerických dolárov) bol nútený De Laurentis vyhlásiť bankrot a práva na film získalo štúdio Carolco. (beso74)
  • Ropná rafinéria, ktorá na začiatku vybuchne, nesie názov "Irvin Oil Processing Company". (m.a.t.o.)
  • Špinavá dohoda se točila v Illinois, v Chicagu a ve Wilmingtonu v Severní Karolíně v USA. (reich)

Reklama

Reklama