Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Fakt slabota. Arnold po devadesát procent filmu jen nehnutě sedí na voze a popohání koně a kaktusovej Jack se podobně jako kojot v animácích snaží vůz různýma fintama zastavit. Jenže pokaždé se to obrátí proti němu a takhle to jde pořád dokola snad celou hodinu. Nevím jestli v sedmdesátých letech tenhle druh humoru ještě nebyl příliš okoukaný, ale dnes už to holt moc nefunguje. Určitě to není špatné, jen to mohlo být daleko zábavnější. Bod navíc za povedených prvních patnáct minut. ()

Henk 

všechny recenze uživatele

Nechci se o filmu příliš rozepisovat, protože už tu bylo vše řečeno, ale musel jsem přidat hvězdičku ,jelikož jsem si vzpomněl na jednu scénu z které mne bolela bránice a ještě jsem si navíc rozbil video, protože jsem jí pořád vracel. Byla to scéna, kdy tlupa indiánů vyráží do útoku na vůz a poté co všichni popadají do řeky až na náčelníka, který jí vítězoslavně přejede a poté jeho kůň zahne doprava, ale jezdec je připraven jet rovně a hodí tam strašlivou robinzonádu. Moc pěkný kaskadérský kousek. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

O Arnoldovi už vtedy Hollywood dobre vedel, veď vlastnil Glóbus za Stay Hungry a na jeseň 1977 podpísal lukratívny kontrakt na hlavnú úlohu vo filme Conan the Warrior, aký plánoval odštartovať desaťročný maratón štyroch pokračovaní, za ktoré mal zinkasovať 10 miliónov dolárov plus 5% zo zisku. A ak si pripočítame aktivity v podnikaní (prevádzkovateľ fitness centier, spoluorganizátor pravidelného šampionátu v Ohiu, nákup a predaj realít), o peniaze nebola skutočne núdza. Preto aj tento výlet do paródie na western znamenala iba zblíženie sa s filmovou brandžou a ako sám neskôr poznamenal, tréning na koni. A žiaľ je tomu tak, vtedy šesťnásobný Mr. Olympia sa upísal nevtipnej groteske s plytkejším humorom než hladina Mŕtveho mora dva dni pred vyschnutím. A kto sa pri Arnieho známejších roliach smial z jeho toporného prejavu, tu musel udrieť záchvat epilepsie. Skutočne zlé, čo nespadá len na triko rakúskeho dubu, ale aj nymfy, ktorá ho neúspešne balí celý film, vrátane trápnych indiánov akých výskyt som nepochopil a v nehraní si odnášajú zlato. Kaktus Kirk, ten spriada pasce, z prdele si ťahá glej aj varhany, ale má aspoň šikovného tátoša, ktorý mu po večeroch uštipačne berie deku a zakrýva sa ňou a pri veľkých potrebách používa latrínu. Za koníka teda hviezda, inak netuším čo v tejto "disneyovke“ pochváliť a komu ju vôbec odporučiť. Tak snáď len výstražné znamenie pre tých, ktorí nemajú radi spagetti westerny (toto je ich najvyšší level), tým čo neholdujú country hudbe (soundtrack jej patrí) a tým čo už vyrástli z príbehov Droopyho a vlka (charakterovo príbuzného s nemehlom Jackom). A to, že sa film neberie vážne nie je pre neho ospravedlnenie, veď to sa nebral ani Scary Movie či Bláznivé/Horúce strely a sú set-sakra vtipné, toto je iba trapas. ()

agass 

všechny recenze uživatele

I přes zdejší slabý hodnocení je pro mě ''Mnohoostnatý John'' výborná westernová komedie. Příběh je jednoduchej, Ann-Margret krásná a Kirk Douglas je v hraný verzi prašivýho kojota fakt vtipnej. Je to ten typ drsňáka, kterej na co šáhne, zkurví. Zato Arnold mě odrovnal svým sedmiranným revolverem a zkrocením splašených koní, který želbohu patřili hasičům. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Komediální Villain mi svými cartoon vtípky připomněl kojota s kukačkou z Looney Tunes, je to postavený přesně na tomhle modelu. Kaktusový Jack vymyslí plán, ten se nepovede a nakonec plán zkrouhne jeho. Jen v tom nekresleném světě to tak nějak přirozeně víc drhne. Závěrečná minuta s jeho skákáním po střeše z radosti to stáhla ještě trochu dolů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Arnold Schwarzenegger dostal za svoji roli zaplaceno 275 tisíc amerických dolarů. (lekr)
  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)

Reklama

Reklama