Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Natočené ve stejném stylu jako coyote and roadrunner. Velice nevtipné, postavy se chovají stejně blbě. Bohužel, co platí v animácích, neplatí ve filmech. Arnie ve svém pyžamovém obleku s výrazem idiota nepozná, kdy ho žena chce. Hrál výborně hodného blba ( možná to ani nehrál ). Ann-Margret je ale důvod, proč jsem dal 2 hvězdičky. Něco tak sexy a žádostivého ve westernu už neuvidíte. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvotin Arnolda Schwarzeneggera je westernová parodie, která si v ničem nezadá např. s novější Manituovou botou. Je stejně hloupá a trapná, určitě je však více úsměvnější a vtipnější. Kirk Douglas si zahrál kovboje Kaktusového Jacka, který chce být za každou cenu banditou, což se mu však vůbec nedaří. Neumí skočit na vlak aby nedopadl mimo, neumí vyloupit banku, ale jen ji rozbít a především vůbec neumí přepadávat vůz, který řídí Arnold s šikovnou dívkou. Má jim totiž ukrást peníze, které veze ona dívenka tatínkovi. Douglas se snaží být vtipným a opravdu mu to jde, zvláště scény s jeho nadmíru inteligentním věrným ořem jsou výborné. Schwarzenegger v roli ochránce je totálně tupý a dutý, hraje to ovšem tak kouzelně, že je zábavnější než ve svých pozdějších skutečných komediích. Že za celý film nevystřelí, nikoho nepraští a jen koná dobré skutky, to už je dnes téměř k neuvěření. Tato parodie s hodně ujetými postavami včetně Indiánů se povedla velmi slušně a rozhodně se za ni Arnie nemusí stydět. ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Fakt slabota. Arnold po devadesát procent filmu jen nehnutě sedí na voze a popohání koně a kaktusovej Jack se podobně jako kojot v animácích snaží vůz různýma fintama zastavit. Jenže pokaždé se to obrátí proti němu a takhle to jde pořád dokola snad celou hodinu. Nevím jestli v sedmdesátých letech tenhle druh humoru ještě nebyl příliš okoukaný, ale dnes už to holt moc nefunguje. Určitě to není špatné, jen to mohlo být daleko zábavnější. Bod navíc za povedených prvních patnáct minut. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Pekný Cudzinec je krásna prezývka." – „To nie je prevýka, ale moje meno. Dostal som ho po otcovi." Roztomilá hovadinka ako sa, pravda, na Needhama patrí. Viac sa pri nej zabavia deti, než dospelí, ale na jedno pozretie je to v pohode westernová (chcel som napísať komédia, ale príhodnejšie slovo je asi) paródia, v ktorej ma najviac pobavila kreácia nemotorného banditu Kirka Douglasa. Pribrzdený dobrák Arnie a nadržaná radodajka Ann-Margret tiež celkom ušli, ale na Whiskeyho sa nechytali :)) 40 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl nekonečného opakování dvou vtípků - Kaktusový Jack klade pasti a padá, Krásný Cizinec s kamennou tváří Arnolda Schwarzeneggera odolává nadržené slečně Jonesové. I s krátkou indiánskou vložkou se to vleče do cíle jako dýchavičná lokálka. Francouzi se pokusili film oživit tím, že kůň Whiskey mluví, a docela dobře hláškuje, a tím se postarali o bezkonkurenčně nejlepšího herce filmu. Ti, co viděli film ve francouzském znění, nechť si jednu hvězdu do hodnocení přidají. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Arnold Schwarzenegger dostal za svoji roli zaplaceno 275 tisíc amerických dolarů. (lekr)

Reklama

Reklama