Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu lacný humor hneď od úvodu. Paradoxne ma rozosmial práve Arnold s jeho veľkou snahou pomôcť jednej pani prejsť cez cestu. Film som chcel vidieť hlavne kvôli nemu. Jedna z jeho prvých väčších rolí a hneď vedľa K. Douglasa. Som si istý, že Arnie ani nečítal scenár a ihneď prikývol. Osobne som čakal Arnoldove herecké trápenie, ale nakoniec to dopadlo celkom dobre. Ak pristúpite na ten lacnejší humor, tak to nie je až taká katastrofa. Celé mi to pripomína nikdy nekončiaci animovaný seriál(môj obľúbený) - Road Runner (kojot a rýchlonohý vták "mig-mig"). Aj tu Douglas stále niečo pripravuje, nikto sa nezaťažuje s tým odkiaľ to zobral a stále mu to nevychádza...Slabé tri hviezdy i s prihliadnutím na šikovného koňa menom WHISKY...50%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvotin Arnolda Schwarzeneggera je westernová parodie, která si v ničem nezadá např. s novější Manituovou botou. Je stejně hloupá a trapná, určitě je však více úsměvnější a vtipnější. Kirk Douglas si zahrál kovboje Kaktusového Jacka, který chce být za každou cenu banditou, což se mu však vůbec nedaří. Neumí skočit na vlak aby nedopadl mimo, neumí vyloupit banku, ale jen ji rozbít a především vůbec neumí přepadávat vůz, který řídí Arnold s šikovnou dívkou. Má jim totiž ukrást peníze, které veze ona dívenka tatínkovi. Douglas se snaží být vtipným a opravdu mu to jde, zvláště scény s jeho nadmíru inteligentním věrným ořem jsou výborné. Schwarzenegger v roli ochránce je totálně tupý a dutý, hraje to ovšem tak kouzelně, že je zábavnější než ve svých pozdějších skutečných komediích. Že za celý film nevystřelí, nikoho nepraští a jen koná dobré skutky, to už je dnes téměř k neuvěření. Tato parodie s hodně ujetými postavami včetně Indiánů se povedla velmi slušně a rozhodně se za ni Arnie nemusí stydět. ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

Je to prostě westernová verze kreslené Looney Tunes pohádky o kojotovi a ptákovi. Akorát že pták je obvykle vychytralej, tady je jeho obdoba v podání Schwarzíka stejně blbá jako Kojot-Jack. Jako odpočinek to ujde, ale popadat za břicho se nebudete, jelikož jenom celou dobu recyklujou známé kreslené gagy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas ve westernové komedii? Ale ano. A ujal se role jako vždy velmi přesvědčivě. Jeho padouch pod jménem Kaktusový Jack pobaví každým coulem. Protipólem Ann-Marget v roli okouzlující a svůdné slečny Charming Jonesové, kterou doprovází Arnold Schwarzenegger v roli poněkud přitroublého kovboje Handsome Strangera. A tak vzniká otázka. Funguje to? Pro diváky, kteří přijali snímek s Terencem Hillem z roku 1991 ´Lucky Luke´, to jistojistě funguje. Atmosféra a styl humoru jsou v obou snímcích naprosto totožné. Arnie tu vypadá stále ještě dosti herecky nemotorně, ale snaží a to se počítá. Snímek si pohrává jak s dialogovým, tak i groteskním humorem, se kterým se to nepřehání a naopak se všemu nechává volný průběh. O bláznivou komedii tdy rozhodně nejde a svým způsobem je tak velice dobře. Pohodlný téměř rodinný film, skvělá zábava a možnost vidět Arnieho jako vyžehleného kovboje. Buď jak buď, tohle se prostě musí vidět. A co víc, pro jeho fanoušky takřka povinnost. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Snímek hodně připomíná animované filmy a kdyby to tímto způsobem bylo natočené, mělo by to podle mne tady lepší hodnocení. Lidem prostě jednoduchý přímočarý zábavný celovečerní film z nějakého důvodu nesedl. Jasně, furt to omílá dokola ten samý vtip. Kaktusový Jack chce přepadnout slečnu s penězi a kovboje, nastraží past a chytí se do ní sám, či to jinak pokazí. Občas se to teda vytasí i se slovním humorem a má to vtipná jména postav, ale jinak sledujeme hodinu a půl tohle, až nakonec přijde překvapivý závěr. Mně se to ale líbilo, hlavně kvůli vynikajícímu Douglasovi, kterého skvěle doplňuje v naprostém kontrastu herecky minimalistický Arnie, jehož výkon sice kritici nepochválili, ale podle mně to skvěle sedlo do role Kovboje Hezouna. A díky nim hodím i čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Handsome Stranger (Arnold Schwarzenegger) je ve filmu vyzbrojen coltem Single Action Army s hlavní délky 4,75 palce. (JohnSmith)

Reklama

Reklama