Plakáty
Kovboj Handsome Stranger (Krasný Cizinec) má doprovodit slečnu Charming Jonesovou (Okouzlující Jonesová), na cestě pro peníze od jejího otce Parody Jonese. Bohatý Avery Jones se však chce těchto peněz zmocnit a tak najímá starého kovboje Kaktusového Jacka, aby Strangera a Jonesovou na zpáteční cestě okradl. Problém je v tom, že Kaktusový Jack zrovna v okrádání není moc dobrý ... (Fary)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $9,800,000║Tržby Celosvetovo $-║ Nenáročná groteskná zábava ako z kresleného úletu Looney Tunes. Kirk Douglas v nečakane komickej polohe a celkom mu to sadne, tendencia slušnej uvoľnenej zábavy tu je maximálne dosiahnutá, Arnold Schwarzenegger tiež v medziach pobaví jeho suchými hláškami a snaživá sympatická Ann-Margret sa dočká vytúženej romance až záverom, následne hopkajúci "Kaktusový Jack" nemá chybu, yee-haa. "Príjemná odľahčená zábava." /70%/(9.2.2010)
MM_Ramone
Keď som si to teraz tak uvedomil, tak toto je jediný western, v ktorom sa objavil počas svojej hereckej kariery slávny Arnold Schwarzenegger. Aj keď to vlastne je len taká bláznivá groteska, uvoľnená recesia z divokého západu. Arnie sa ocitol v tomto snímku na začiatku svojej kariery a zahral si tu svojráznu postavu kovboja Strangera, ktorý sprevádza a ochraňuje krásnu, bohatú slečnu Jonesovú. V pätách im je vynaliezavý, neúnavný "Kaktusový Jack". Toho výborne stvárnil Kirk Douglas. **(19.10.2011)
Xmilden
Více než 30 let stará westernová taškařice, ve které si Arníí stříhnul dost přitroublou roli. Všechny ovšem trumfnul Kirk Douglas, který dokonale ztvárnil postavičku jako vystřiženou z Road Runner Show.(9.4.2011)
LiVentura
Poměrně vtipná westernová komedie. Skvělý Kirk coby hloupý zákěřňák s vychytralým koněm Whiskey i "panic" Arnie.. :-)(27.3.2012)
Chrustyn
Jeden z prvních Arnoldových filmů byla tato bláznivá westernová komedie. Arnie se zde sice moc nepředvedl ale byla to celkem sranda.(31.10.2007)
Džejkop
Scénárista se asi rád díval na Looney Tunes. Kaktusový Jack je tak neschopný, že by i ko(k)jot Wilda mohl závidět.(23.1.2010)
Terva
Scénář : Robert G. Kane. Kamera : Bobby Byrne. Hudba : Bill Justis.(12.5.2011)
otík
Jedna z prvotin Arnolda Schwarzeneggera je westernová parodie, která si v ničem nezadá např. s novější Manituovou botou. Je stejně hloupá a trapná, určitě je však více úsměvnější a vtipnější. Kirk Douglas si zahrál kovboje Kaktusového Jacka, který chce být za každou cenu banditou, což se mu však vůbec nedaří. Neumí skočit na vlak aby nedopadl mimo, neumí vyloupit banku, ale jen ji rozbít a především vůbec neumí přepadávat vůz, který řídí Arnold s šikovnou dívkou. Má jim totiž ukrást peníze, které veze ona dívenka tatínkovi. Douglas se snaží být vtipným a opravdu mu to jde, zvláště scény s jeho nadmíru inteligentním věrným ořem jsou výborné. Schwarzenegger v roli ochránce je totálně tupý a dutý, hraje to ovšem tak kouzelně, že je zábavnější než ve svých pozdějších skutečných komediích. Že za celý film nevystřelí, nikoho nepraští a jen koná dobré skutky, to už je dnes téměř k neuvěření. Tato parodie s hodně ujetými postavami včetně Indiánů se povedla velmi slušně a rozhodně se za ni Arnie nemusí stydět.(4.7.2006)
pearl_jam
moc si z toho ovšem nepamatuji, ale Arnold v kovbojském oblečku a klobouku, to se musí vidět....(20.12.2006)
Tuax
I mě to hodně připomělo staré komické kreslené seriály, bylo to v podstatě to samé jen ve filmové podobě. Dalo se na to dívat, bylo to i docela zábavné a přes westernové prostředí mi to jako western zrovna nepřišlo. Když i ti indiáni byli převlečení běloši. Kirk Douglas se mi ale líbil, své role se zhostil s vervou, stejně jako jeho kůň Whisky :)(16.7.2010)
Jizni Tlapa
Bláznivá crazy western komedie, kde pobaví a příjemně překvapí výkon K.Douglase. Arnie je zde jen do počtu a nedává své postavě vyniknout ničím, nad čím bych se jen na chvíli pozastavil. Doporučuji jako zpestření všem fanouškům tohoto bodybuildera, kteří budou tak mít šanci vidět Arnolda ve zcela novém "nezářícím" světle a v jeho začátcích.(21.11.2010)
corpsy
Slabá nevtipná komédia, ktorú som kedysi pozeral len kvôli Arnoldovi.(12.8.2010)
MrPierc
Natočené ve stejném stylu jako coyote and roadrunner. Velice nevtipné, postavy se chovají stejně blbě. Bohužel, co platí v animácích, neplatí ve filmech. Arnie ve svém pyžamovém obleku s výrazem idiota nepozná, kdy ho žena chce. Hrál výborně hodného blba ( možná to ani nehrál ). Ann-Margret je ale důvod, proč jsem dal 2 hvězdičky. Něco tak sexy a žádostivého ve westernu už neuvidíte.(9.2.2011)
Brain-D
další z prvních béček z arnoldem, ale tentokrát s Kirkem Douglasem s kterým sehráli přihlouplou komedii, které se sice zasmějete, ale po čase si řeknete, že je to blbost...film je postaven na bázi Disney, kde ten je vlk a chce furt zabít toho rychlého ptáka :D aspoň, tak mi to připadalo...(7.7.2009)
Dragonlanc
Arnold Schwarzenegger u úlohe najtrápnejšieho idiota na divokom západe. To jednoducho musíte vidieť !!!(8.5.2010)
Zombi
Moc si to nepamatuju, navic jsem to viděl německy a nerozumněl tomu, ale Arnie v blankytně modrém kovbojském oblečku a nešika Kirk Douglas byli docela zábavní.(2.2.2009)
Ulrich
Zajímavý pokus zfilmovat staré grotesky jako například Road Runner atd. v hrané podobě a přenést je na divoký západ. Bohužel se to nějak nepovedlo. Jo a co se Arnieho hereckých začátků týče - už jeho role jmének Fešný Cizinec mnohé napoví...(6.9.2004)
Ravi
V pohodě koukatelná a zábavná westernová taškařice s Arnoldem. 60% = 3/5(22.1.2011)
jojo-Jozin
Tohle mi nepřišlo vtipné ani zábavné, ani když jsem na to koukal jako klučina na ohrané VHS s rychlodabingem, jediné co mě bralo byl Arnie.(27.5.2007)
in nomine
Tak tomu říkám hovadina.Nechápu,že ty role oba hlavní aktéři(K.Douglas a Schwarzenegger)vzali.Hvězdičku dávám zato,že jsem se na to právě kvůli těm hlavním "kovbojům" dodíval.(28.4.2012)