Reklama

Reklama

Rok Draka

Trailer

Obsahy(1)

Ve válce s čínskou mafií není dobré zůstat sám... Policejní kapitán Stanley White (Mickey Rourke) patří mezi nejzkušenější a nejspolehlivější newyorské muže zákona. V době, kdy je jmenován policejním velitelem pro Čínskou čtvrť, dojde v Brooklynu k vraždě starosty Čínské čtvrti Wonga. V tamní mafii převezme moc Wongův ambiciózní zeť Joey Tai (John Lone). Ten navenek vystupuje jako lidumilný ochránce chudých čínsko-amerických rodin, avšak ve skutečnosti obchoduje s heroinem. Je to on, kdo dal Wonga odstranit. White, původem Polák, je bývalým vojákem z vietnamské války. Vrátil se z ní s fanatickou snahou o obranu Ameriky a s bezbřehou nenávistí proti všem Asiatům. Zavedení pořádku v Čínské čtvrti se pro něj stává osobní věcí. Navzdory varování svých nadřízených White poruší dohodu mezi newyorskou policií a čínskou mafií. Pustí se do boje nejen s pouličními gangy, ale i se samotným Taiem. Jeho hlavní zbraní je přitom sveřepá zarputilost, se kterou je schopný jít za cílem i přes mrtvoly. A těch v této válce nebude málo… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Za možnost vidět podobný film bych v osmdesátkách dal život. 1) Dnes už ne._____ 2) Líbili se mi pěkný 33letý Hongkongčan John Leone (nový výkonný šéf Triády) a samozřejmě charismatický rovněž 33letý Mickey Rourke (policejní velitel pro Čínskou čtvrť White)._____ 3) Oceňuji realistický konec. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Film ozdobil svým výkonem můj velký oblíbenec Mickey Rourke. Jeho zaťatý policejní kapitán jdoucí za svým cílem doslova přes mrtvoly ve mě vzbuzoval střídavě obdiv i odpor a Rourke ho dokázal vybavit notnou dávkou uvěřitelnosti. Rozvláčný styl vyprávění mně osobně k tomuto dílku velmi sedí a když k tomu připočteme výborné řemeslné zpracování filmu a několik vskutku nezapomenutelných scén, tak jediným mínusem je dle mého názoru zcela zbytečný závěr. To je ale pouze malá skvrnka na jinak parádním filmovém zážitku. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Typicky utahaná Ciminova režie pohřbila Stoneův scénář. Nechutně slizká hudba. Dojem z přerákosníkovaného filmu napravuje všechny prasící Mickey Rourke, ale ten šedivej přeliv si tvůrci mohli odpustit. Povinnost pro fanoušky Mickeyho a důkaz pro všechny, jaký herecký talent v sobě měl/má. O to nepochopitelnější je, jak se mohl později odmítáním rolí v "tutovkách" tak neskutečně zakopat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem tenhle biják viděl v kinech, tenkrát bych mu moc hvězdiček nedal, jenže uplynulo hodně vody a hollywoodská kinematografie se výrazně posunula směrem k digitálu a k plnění různých tabulek korektnosti no a když v týhle době přijde do mého obýváku, duch starých dobrých časů, kdy chlap se chová jako chlap se všema jeho plusama a minusama a hraje ho v té době ještě charismatický fešák Mickey Rourke, kdy se ještě nebrali ohledy kdo, co a komu ve filmu říká, tak už to samo o sobě je paráda parádová. Jenže tady se přidá i famozní Michael Cimino, atmosféra, dusnost, špína, nefalšované násilí, skvěle napsaná postava Stanleyho Whita, který je do svýho případu zakouslý tak na pevno, že nevnímá nic ani na levo, ani na pravo a jde si za svým doslova přes mrtvoly. Obrazová i hudební složka jednozačně top. Tahle poctivá stará filmařská škola uzrála jak to nejlahodnější víno po kterým se cítím jak pekelně spokojenej diváckej parchant ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„A great man is one who in manhood still keeps the heart of a child.“ Rourke v podobné roli jako v Parkerově Angel Heart. Šovinistický, rasistický sobec, kolem kterého umírají lidé, jen ubylo kostelů, větráků a muřích noh a z horoucích pekel se zlo přesunulo na zemský povrch směrem na východ.. Cimino tradičně vláčný, místy patřičně brutální a se zaujetím v etnických obřadech a slavnostech. Poctivá osmdesátková krimi a vůbec první role bouchačky Desert Eagle na filmovém plátně. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Hlavná postava Stanleyho Whitea (Mickey Rourke) je podľa slov režiséra založená na jednom skutočnom poľskom policajtovi. (Real Tom Hardy)
  • Když se Stenly (Mickey Rourke) po provalené nevěře hadá doma se ženou v kuchyni, je možné zpozorovat ve skle ve dveřích odraz muže držícího ve vzduchu mikrofon. (J.A.K.)

Reklama

Reklama