Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

DDT 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý film i když si nejsem jistý, jestli bych ho podruhé dokoukal až do konce. Půlka diváků odešla během filmu, protože plakát je pěkně "klamavou reklamou". První tři jména na něm mají přilákat diváky (což se podařilo), ovšem jedná se vesměs o miniaturní role. Celý film táhne výborný (ale neznámý) Sam Rockwell. Za film tři a půl hvězdičky, za plakát mínus pět. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou vzniká životopisů jako máku...ať už známějších či méně známějších osob, které dokázali zapůsobit na svět kladně, ale i záporně. To samé se objevuje i zde...příběh muže, který vytvořil první Reality Show a nasbíral si plno oblíbenců, ale i odpůrců...ať tak nebo tak jeho pořad mu televize zrušila a on byl donucen pracovat přesněji řečeno zabíjet jako tajný agent CIA. Začátek je trochu nudný, ale po půl hodině, kdy se objeví George Clooney se to celkem slušně rozjede a chvilkama i nečekaně pobaví a rozhodně velice zaujme příběh toho muže. --- Vítěz je ten kdo si dokáže nevystřelit mozek...dostane ledničku. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že za takovou prvotinu by se nemusel stydět ani lecjaký ''profláklejší'' režisér.. Nebýt ale výsledné roztěkanosti (nevím, zda to byla vina spíše scénáře, nebo režie), mohlo to vyjít daleko lépe. Jako první Clooneyho (režijní) dílo jsem viděl vlastně zatím to poslední a musim říct, že jeho debut zabodoval lépe. Jestli si budu Rockwellův osobitý projev s nějakým filmem v budoucnu spojovat, bude to právě se ''zpovědí nebezpečné mysli'' - 70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman a jedna z jeho Confessions of a Sick Mind, i když Clooney ji v tomto případě údajně změnil k obrazu svému. Apropo, pan režisér předvede spoustu skvostných nápadů (rošáda šálků, znečištění bazénu ze skákacího prkna), některé naopak vyšumí do šedivého ztracena, nicméně v něm už začala doutnat ta posedlost TV vysíláním, prostřednictvím které o tři roky později tak brilantně popřál dobrou noc a hodně štěstí. Co něco podobného natočit i u nás? Třeba takový Saša Hemala jako nelítostný zabiják BIS na volné noze… ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Clooney se nebojí. Vypráví dost odvážný příběh, přeskakuje z komedie do dramatu, z akčního filmu do milostného, střelí dvouvteřinové cameo Matta Damona a Brada Pitta a sám si střihne tu nejlepší vedlejší roli. Vydatně mu samozřejmě pomáhá i Rockwell a Barrymore, která je poprvé v kariéře opravdu výborná. Ano, příběh jednu chvíli peláší dopředu a druhou se zastaví na místě a jen nastálou situaci kulometným dialogem řeší. Ale v tomhle případě to neuvěřitelně sedí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Do role Patricie byla původně obsazena Nicole Kidman, ale projektu se nakonec nemohla zúčastnit pro časový konlikt s natáčením filmu Hodiny (2002). Postavu si tedy zahrála Julia Roberts. (PhillM.)
  • Hlas vypravěče, který má být hlasem ústřední postavy Chucka Barrise, zní trochu jinak, než ten, jakým mluví jeho představitel Sam Rockwell. Režisér George Clooney tyto pochyby rozptýlil konstatováním, že "je to stoprocentní Sam Rockwell. Do posledního slova. Původně jsme to nechali namluvit přímo Chucka, ale pak nám to začalo připadat nefér k Samovu výkonu. Nakonec to dopadlo dobře: Sam bůhví jak dlouho lítal po místnosti a řval a řval a řval... pak přišel k mikrofonu a začal do něj chraptět. Nejdřív jsem mu poradil, ať se prostě den předtím ožere - u mě to funguje -, ale on to udělal po svém." (NIRO)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama