Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York, 1941. Neurotický scenárista Barton Fink (John Turturro) právě prorazil na Broadwayi. Začínají se o něj zajímat producenti. Když se ozývá Hollywood, aby napsal scénář filmu o wrestlingu, Barton mění městský smog za filmovou slávu. L.A. vítá Bartona Finka s otevřenou náručí. Barton Fink se potýká se scenáristickým blokem. Na pomoc si najímá šikovnou asistentku Audrey (Judy Davis) a také díky přívětivému sousedovi Charlie Meadowsovi (John Goodman) Fink zjišťuje, že inspirace z opravdového života, kterou tolik hledá, pochází pouze z těch nejzlověstnějších zdrojů. Geniální filmaři bratři Coenové (Fargo, Tahle země není pro starý) uvádějí jednomyslně nadšeně přijatý film Barton Fink. Vtipný a neobvyklý komediální příběh o hollywoodském žalu, anonymních filmových magnátech a bezhlavých mrtvolách. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Uf. Takýto čudný film som už fakt veľmi dlho nevidel, pričom to "čudný" sa môže brať ako klad i ako zápor. Totiž film nemá dej. Ehm, je tu náznak akéhosi deju, ale hneď čo sa to začne zahusťovať, film sa skončí. Na druhej strane sa film celkom príjemne sleduje a ani veľmi nenudí a scéna "ohnivého pekla v hoteli" je priam dokonalá. John Goodman, John Turrturo, či Tony Shalhoub - všetci podávajú skvelé výkony, réžia je veľmi dobrá a celé stvárnenie filmu je vynikajúce. Ale to je sakra málo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak s týmto filmom nemám najmenšie problémy. Tie skončili pri záverečných titulkoch. Bolo ozajstným problémom tento film dopozerať do konca a vôbec nemám chuť sa zamýšľať nad ukrytými symbolmi, podobenstvami, náznakmi, šiframi. Film ma okrem hereckých výkonov oboch protagonistov ničím nezaujal a nad zhliadnutím ďalšieho filmu od bračekov budem uvažovať o čosi dlhšie. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když nadějný umělec cestuje z jednoho města do druhého, ale zapomene si do kufru přibalit své múzy? Tápání Bartona Finka, věčné posedávání za psacím strojem vedle podezřele se odlupující tapety a snaha inspirovat se od zkušenějšího (z kterého se vyklube akorát zkušenější alkoholik) je postihnuta velmi slušně. Zejména v začátcích film nasazuje vysokou laťku v podobě dobrých dialogů a lehce komické, ale i lehce úzkostné atmosféry. V druhé polovině však začíná zajímavost trochu upadat, ale to by tady nesměl být šílený a záhadný John Goodman, jehož postava přidává filmu jakoby další rozměr. 8/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

SHINNING: COEN´S EDITION. Rozlehlý liduprázdný hotel a v jednom z jeho pokojů se horkem i strachem z uzávěrky potí ambiciózní scenárista nad béčkovým scénářem, zápolíce s tvůrčím blokem, pochybami o sobě, izolovaností i směšností a děsivosti továrny na sny. Krásně vyplesknutý i zapálený John Turturro, znepokojivá atmosféra a celkově pěkná filmařina od detailu symbolicky velkých bot po scénu požáru hotelové chodby. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen .. Tak nějak mne ten plakát, kde má Fink stín komára na čele roky nelákal. Tušil jsem nějakou podivnost. Lynč. Odolávat nešlo věčně, ale předtucha se naplnila. Atmosféra nejasnosti a tvůrčí proces ve spárech Hollywoodu. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (25)

  • John Turturro, hrající Bartona Finka, představoval v předchozím snímku bratří Coenů postavu, která potkala muže v domě s názvem "The Barton Arms." (MrCreosote)
  • Ve filmu je několik odkazů poukazujících na to, že hotel Earle je ve skutečnosti peklo: Když se recepční hraný Buscemim poprvé objeví ve filmu, vychází odkudsi ze sklepa a otvírá přitom poklop, jakoby se vracel z podzemí. Během Bartonovy cesty výtahem můžeme slyšet slovo "6" celkem třikrát. (MrCreosote)
  • Role byly Johnu Turturrovi, Johnu Politovi, Stevu Buscemimu a Johnu Goodmanovi psány přímo na tělo. (MrCreosote)

Reklama

Reklama