Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní, mírně erotická, milostná bajka s groteskními prvky a výrazným černohumorným akcentem. Historizující, rokoková dekadence, obrazová stylizace souzní s vtipem, sžíravostí, překvapivostí i rafinovanou lechtivostí tématu. Na začátku příběhu komentář praví: "O utrpení pracujícího lidu před francouzskou revolucí víme takřka vše, avšak o zhýralém životě šlechty se příliš neví. Je proto nejvyšší čas blíže prozkoumat i toto méně atraktivní téma." S potměšilým humorem splétá autor a režisér Jaroslav Pozzi hned několik příběhů, popisujících šťavnaté sexuální hrátky prohnilé francouzské šlechty... (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Já nevim, co proti tomuhle snímku všichni maj? To jste fakt všichni takoví přízemní, že vám vadí něco, co neni tak běžný? Já se u těch 40ti minut bavil víc než dobře. Možná je to tim, že mě historie vždycky zajímala a prasárny samozřejmě taky. (Jsem chlap, ne? :- ) Nápad skvěleje, zpracování taky. Prostě to u mě má 4 hvězdy a moralisti ať se jdou bodnout. Nebo je taky dám do stáje! :-D PS:Dočká se Dagmar Ďásková někdy vlastní biografie? :-( ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Místy nuda, místy sranda, místy zas lehčí znechucení, ale jako celek relativně dobře fungující vtípek s pár dobrejma,až geniálníma scénama (idiot ze stájí), ale je fakt, že konci už začnou povážlivě nudit obě části, jak ta vypravovaná, tak ta vypravěčova a zbude tak jenom krátká tv povídka, se zajímavým námětem a pár nápady. ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Roztomilá kuriozita dokazující, že i v tak zapšklé instituci jako Česká televize může vzniknout silně poetické, silně erotické, bytostně vizuálně/epistolárně/vyprávěcí a přes všechno přese všechno originální dílko, eklekticky kombinující Formanova Valmonta i Amadea, filmy Waleriana Borowczyka, lehkou filmovou erotiku 70. let, těžkou literární erotiku 18. století, především spisby markýze de Sade, film Perem markýze de Sade (který byl ovšem uveden v témž roce, takže tu jde spíš o podobnou vlnu než inspiraci), odkaz nenápadného, ovšem esteticky vyzrálého erotomana Jiřího Brdečky, gwendolinovské kresbičky Erica Stantona a já nevím jaké další podvratné, podřadné a někdy samozřejmě nade vše nadřadné eroťárny. Kobouk dolů? Bez váhání i paruku! A hlavně spodní prádlo. PS. Další díly budou kdy? ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně infantilní erotická povídka České televize o starším muži, kterému jeho žena posílá dopisy napsané na těle dívek. Tématem je smyšlený erotický příběh, místy docela nechutný, o hraběti, který svou zlou ženu potrestá tím, že z ní udělá ve své stáji klisnu a zcela ji ignoruje. Když se k ní chce vrátit, ignoruje ho zase ona a raději si užívá s koněm. No co na to říci? ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pan de Grammont (František Němec) pořádá menší večírek pro místní šlechtu. A aby své hosty náležitě pobavil, přečte jim dopis od své ženy, který právě dorazil... Inu žánr historických erotických filmů se u nás příliš netočí, ale jednou z vyjímek je právě snímek Dopisy v krajkách. Tvůrce filmu Jaroslav Pozzi se rozhodl svůj příběh zasadit do předrevoluční Francie a hlavními protagonisty se tak staly poněkud nemravní šlechtici (a pochopitelně také šlechtičny). Dekadentní šlechtu si zde zahrálo hned několik známých českých herců (a hereček), jako jsou Otakar Brousek st., Miroslav Táborský, Naďa Konvalinková a také František Němec, který svou úlohu zvládl na výbornou. Zmínit je však třeba také přednosti a křivky Dagmar Ďáskové. Samotný příběh rozhodně umí zaujmout už jen svým tématem a originalitou (byť slabší chvíle by se také našly) a snímku také pomáhá, že se kromě interiérů, odehrává také v několika exteriérech. Snímek trvá jen necelých čtyřicet minut (takže je to taková televizní jednohubka), což je celkem škoda, protože určitě bych si na dané téma dokázal představit mnohem delší film, který by mohl obsahovat hněd několik povídek. Snímek Dopisy v krajkách je tak důkazem, že i v českých televizních podmínkách jde natočit poněkud kontroverzní, ale přitom zajímavé i zábavné dílo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama