Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mlynářský synek Honza (J. Vondráček) se vydal do světa hledat nevěstu. A když v černém lese dostal službu u čaroděje (J. Kemr), našel tam i uvězněnou Barušku (N. Konvalinková), kterou si hodlal zlý dědek vzít za ženu. Honza milou Barušku vysvobodil, získal kouzelný ubrousek a ještě pomohl třem bratrům s jejich kouzelnými dary. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

akisha 

všechny recenze uživatele

Ten Honza měl fakt radost ze života, jak si furt vykračoval div nezbořil kulisy a tancoval s koštětem, bylo to úplně nakažlivý. Opět mě dostaly texty těch písní, například šlágr "To je moje, to je moje, to je moje, to je moje," (jestli si to teda dobře pamatuju) nebo hrozivá Kemrova píseň, kde vyhrožuje Barušce, že jestli se mu Honza dostana pod ruku, tak "zvalchuju ho, ho, ho, hhhhhhhhhhoooooooooo...). A některý dějový kličky byly hodně originální, jako třeba nastěhovat si tři dospělý a naprosto neschopný chlapy do mlejna. Doufám, že to není spoiler, když zmíním, že konec, kdy zlej dědek s klíčem v břiše bude běhat po světě navždy, mi přišel velmi povedenej. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je z dob, kdy režisér Adamec ještě svůj talent nerozmělnil v podprůměrných hrůzách. "Papundeklovou" pohádku s Konvalinkovou a Vondráčkem a nezapomenutelně záporným Kemrem dotáhl do zdárného konce. Dobré písničky, originálně pojaté scény a bezchybní herci tvoří zajímavou pohádku, která i po letech slušně baví. 80% ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Seděl takhle jednou Jiří Vondráček u svého ponku a vykřesal ze sebe pár fajn pohádkových písniček, smůla pohádky O Honzovi a Barušce je v tom, že tím jeho účast na té pohádce neskončila a milý Jiří si usmyslel, že si v pohádce i zahraje hlavní postavu. Inu ano, přání se mají plnit. Přála bych si hodinky s vodotryskem a taky to, aby Jiří Vondráček v téhle pohádce nehrál, navzdory tomu, že typově se do role venkovského chasníka hodí. Problém je v tom, že umí zpívat, ale, stejně jako jeho dcera, neumí hrát. Další problém je, že to není jen titulní postava Honzy, kdo je zahraný, jak kdyby se jednalo o školní akademii Jedličkova ústavu. Vedle Honzy, mlynáře Augusty a tupého Jandáka podává brilantní herecký výkon i to pečené kuře, které se tam objeví. Čarodějnického dědka, matky mlynářky a vypravěče, je do tohoto pohádkového nepodarku vážně škoda, potenciál to mělo veliký, klapy klapy si budu zpívat dlouho, ale tady to zkrátka neklaplo. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Buchta makovaná, vklouzla sama vskutku do žaludku, buchta makovaná první, druhá, šestá, z máminýho těsta všechno skončí kde ? ... Jak se mohu usmívat ty zvědavý … chcem být naší louce blíž ... písně Jiří Vondráčka jsou skvělé i po letech. Nádherná pohádka ... František Kovařík .... nádherné ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchá pohádka s nepříliš rozvinutým dějem, která i při vší jednoduchosti působí mile a sympaticky, za což mohou především pěkné písničky a herecké obsazení. Jiří Vondráček je příjemně neokoukaný, Naďa Konvalinková půvabná, Josefu Kemrovi postava úlisného dědka rovněž sedla a trio nenažranců (Oliva, Pavlata, Jandák) je nezapomenutelné. 60%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Texty k písním napsal představitel hlavní role Jiří Vondráček. (M.B)

Reklama

Reklama