Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého vánočně vyzdobeného městečka přijíždějí Caroline a Lloyd Chasseurovi, kteří se neustále hádají a vyčítají si, co můžou. Před sebou mají další úděsné vánoční svátky. V domě je přepadne zloděj Gus, který má za sebou zpackanou loupež a potřebuje se někde ukrýt. Velmi brzy Gus lituje, že si vybral právě jejich dům. Neustálé hašteření ho dohání k šílenství a ke všemu ještě přijíždí na štědrovečerní večeři banda stejně nesnesitelných příbuzných: nenapravitelný syn Jessie, který na vojenské škole terorizuje učitele, Lloydova snobská matka Rose a jeho bratr s rodinou. Ve víru událostí musí Lloyd a Caroline předstírat, že je všechno v pořádku, a představit zloděje jako svého manželského poradce doktora Wooa. Zatímco venku policie Guse zuřivě hledá, trpí nešťastný zloděj u příšerně nechutné večeře a směšných vánočních zvyků. Rozdávání dárků není o nic veselejší. Přesto všechno je to právě Gus, jehož přítomnost přiměje Caroline a Lloyda, aby si uvědomili, že se mají rádi. (TV Nova)

(více)

Recenze (66)

burton 

všechny recenze uživatele

Nevěřím na terapeuty, psychology a manželské poradny. A tahle komedie je báječná. Nejlepším terapeutem a manželským poradcem je tady špičkový, velice pragmatický zloděj. Kevin Spacey je úžasný, jeho manžel nemá chybu, je k sežrání a Judy Davis je rovněž skvělá manželka. Zkrátka, takový normální manželský pár v docela slušné manželské krizi. Cokoliv řekneš a uděláš, je blbě. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film měl pouze tu komediální část ve stylu "co to tu páchne" víc než tři hvězdy by si nezasloužil. Ale například okamžik, kdy místní kapitán průmyslu s gustem oznamuje veliteli policie, že bude propuštěn, načež ten mu řekne "Bobe, spal jsem s tvojí ženou. Třikrát." je dokonalý. A scény, kdy si Caroline a Lloyd všechno řeknou na rovinu je snad pro tenhle film škoda. ()

Reklama

Haloo5 

všechny recenze uživatele

A všetko to buchne na Vianoce. To už je čo, keď ľutujete viac zlodeja, ako jeho "obete" :D - milí manželia, milý synáčik, milá babička... radosť sledovať ten cirkus. Napriek tomu, že koniec je až zúfalo jasne predvídateľný a z niektorých situácií sa dalo vytĺcť viac, film má neopísateľnú iskru a o dávku humoru na večer je postarané. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V produkci megalomana Jerryho Bruckheimera vznikla na první pohled nenápadná taškařice, z které se posléze vyklube dokonalá dialogová komedie, napsaná naprosto lehkou rukou (na scénáři se podílel i Richard LaGravenese – v současnosti zejména režisér, toho času úspěšný scénárista – Král Rybář). Drobný zlodějíček v ní neustále šlape vedle, ale nepovedená loupež bude jen dietním předkrmem oproti jednomu šílenému manželskému páru a vlastně i celé rodině, které si naneštěstí vezme za rukojmí. Rok před zlomovými Obvyklými podezřelými a psychothrillerem Sedm se tak Kevin Spacey hluboko zapsal do paměti diváků, protože tady vystřihl náramně okouzlující hlavu rodiny, která je schopná se rozhádat i kvůli naprosté prkotině. Protože zda-li někoho vedle scénáristů chválit, tak zejména herecký ansábl. Každý si i v té nejniternější roličce ukousl kus své slávy, každý tu minimálně jednou vykouzlí úsměv na tváři. Nezvaný host je tak s mírnou nadsázkou takovým příjemným předobrazem skvostné Americké krásy (rýpavá ženuška se tu taktéž jmenuje Caroline), nejednou zamrazí, ale jinak i po letech spolehlivě pobaví. Milovníci černého humoru by jej určitě neměli jen tak přehlédnout.. Velká škoda předčasného úmrtí Teda Demmeho, v nahořklém komediálním žánru mohl ještě leccos nabídnout!! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná načernalá komedie aneb Dark side of Christmas family movies. 1) 37letý Denis Leary (lupič) a 16letý Robert J. Steinmiller Jr. (syn Jesse) jsou příjemné koření milé komedie o maličko neobvyklých vánocích, které prožije maličko netypická rodinka. 2) Gee, I'm glad I'm me and not some 19-year-old billionaire rockstar with the body of an athlete and a 24-hour erection. I já jsem rád. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama