Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Masakrózní béčkový kousek z fiktivní budoucnosti USA, kde se pořádá řádně krvavý transkontinentální závod, ve kterém nejde jen o pořadí, ale i o sbírání bonusových bodů za přejeté lidi. Tak tento nápad je sám o sobě již za plný počet hvězd, ovšem zpracování místy pokulhává. Snímek obsahuje chutné akční i krvavé scény na celkem vysoké úrovni, ale bohužel se mezitím dočkáme i dost "užvaněných" scén , které dílko dost podrážejí. Na druhou stranu postavy závodníků jsou sympatické a dočkáme se i pořádně černého humoru. Navíc jednoho ze závodníků si vystřihl i Sly Stallone a to pekelně dobře. Mě se líbilo na čtyři hvězdy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z mala filmov, pri ktorom sa mi zdal byt scenar pritiahnuty za vlasy. Pretekari v roku 2000 na autach okrem vitazstva prveho v cieli maju cez celu Ameriku ziskat aj co najviac bodov a tie ziskaju vtedy, ak pozabijaju co najviac nevinnych ludi a cim mladsich, tym ziskaju viac bodov. Nemal som tu s kym sympatizovat. Stallone tu hral nervaka, ktory sa tesil z brutalneho zabijania nevinnych ludi, hlavne ze sa mu bodiky pripocitaju. V dave ludi stali aj Hitlerovi fanusikovia s hakovymi krizmi. Niektore zabery boli natocene dost brutalne a klamal by som, ak by som napisal, ze som sa cely film nudil, ale stacilo mi to na jedno pozretie. Ak uz sa mam divat na taketo zabijanie, tak to radsej uprednostnim filmy ako SAW alebo HOSTEL, dokonca aj taky BEZIACI MUZ so Schwarzeneggerom sa mi viac pacil... 11.07.2009 ________ David Carradine - (Frankenstein) +++ Sylvester Stallone - (Machine Gun Joe Viterbo) +++ John Landis - (Mechanik) +++ Lewis Teague - (Toreador) +++ Simone Griffeth - (Annie Smith) +++ Mary Woronov - (Calamity Jane) +++ Roberta Collins - (Matilda) +++ Hudba: Paul Chihara +++ Producent: Roger Corman +++ ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Táto čierna komédia je satirou americkej spoločnosti manipulovanej násilníckou pseudozábavou. Cesta k pointe je miestami trochu šialená, ale to mi nevadilo, a záver sa mi tiež páčil. Technika násilí byla vyvinuta zhruba před dvěma miliony let australopiteky. Řádem primátů, kteří ještě neuměli mluvit. Nicméně vynalezli kamenný nástroj, který používali ke vzájemným útokům. Tato praktika postupně vyústila ve zvětšení mozkového orgánu, další účinné zbraně. Ano, vražda byla vynalezena dříve, než člověk vůbec začal myslet. Dnes také nazýváme člověka myslícím zvířetem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi hodně brutální humor, tak tento film, kterej je o závodu napříč USA, kde se za každýho přejetýho člověka dostanou bonusový body, vás snad nemůže nepobavit. Samotný přejíždění lidí je rozhodně to nejzábavnější na celym filmu. Občas pobaví i nějaká ta hláška závodníků nebo ujetýho komentátora, kterej závod komentuje. I když já bych ocenil, kdyby tam bylo ještě víc brutality a rozjetech lidí. Hlavně ke konci nějak přejetejch lidí ubejvá a naopak se začíná víc a víc kecat. Jakmile se děj nějak odklonil od samotnýho závodu, tak mě film vůbec nebavil. Ale naštěstí je to celkem krátký, takže jsem dokoukal bez problémů. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vymazlený vizuál, vybroušené dialogy, propracovaný děj a to není zdaleka všechno, co tomuto snímku chybí. Na druhou stranu je tato zábavná podivnost hodně inspirativní, takže spěchám na nejbližší vrakoviště zakoupit si nějakého pomačkaného mazlíka s ostrými hranami, kterým si pak před nejbližším pečovatelákem srazím nějakou tu stobodovku s chodítkem. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Film se odehrává v roce 2000. Režisér filmu Paul Bartel zemřel v roce 2000. (Fenk)
  • Mary Woronov neuměla řídit, proto byla zastoupena kaskadérem nebo její auto bylo jen taženo lanem. (Fenk)

Související novinky

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama