Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (150)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak nie. Death Race stratilo úroveň. Jednotka mala ten WOW efekt, dvojku ťahal Goss a Bean ale trojka už nedokázala nakopnúť ani Goss to tentokrát už nezachránil. pre mňa rozhodne najnudnejší film série, ale ešte stále sa je načo pozerať. Štvorka musí priniesť nové Franka a dúfam, že aj nový a lepší scenár. Inak to bude veľmi zle. 2 z 5 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po třetí a vlastně po druhé. Znovu to stejné a trochu jinak. Musím říct, že 2hý a 3tí díl Rallye smrti dokázal vydolovat z minima maximum. Trojka si jde svou cestou. Bylo jasné, že další závody v kriminále by už nebavily, tak se přesouváme do afrických pouští. Něco to získá a něco ztratí. Ona stísněnost je pryč, na druhou stranu vnější vlivy Afriky nic nepokazí. Děj umí šokovat. A místy umí být na hranici mezi genialitou a odpadem. Uvedu jako příklad bitku ženských. Pokud byl záměr šokovat a mírně řečeno znechutit a k tomu ještě víc nenávidět pana boháče, tak se to povedlo na jedna a já tleskám. Pokud to mělo ale bavit a my měli slintat nad tím, jak se ty kočky řežou, tak palec dolů. Závěrečná pointa se asi dala čekat. Ale netvrdím, že mě nebavila. Vyzdvihnu ještě Treja, protože ten ukazuje, že to není jen loutka na pár chvil, ale umí táhnout určitý situace na výbornou. 70 procent poslednímu dílu a 76 procent celý sérii. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Mládeži nepřístupný film, který nejvíce ocení právě děti a pubescenti. Závody oplechovaných autíček se zbrojním arzenálem, který se aktivuje po přejetí checkpointu do hravé reality show, jehož učástníky jsou cool kriminálníci a sexy děvky... Režisér Roel Reiné trošku ubral oproti minulu na okázalých zpomalovačkách, ale přidal na blbosti a nudě. Hodinu se jezdí okolo těžebního dolu a pískovny a povykuje se kdo koho oddělá. Párkrát se něco nebo někoho zapálí (odtud podtitul Inferno) a jede se dál. Koncept Death Race je pro film jistě zajímavý, ale ne natolik, aby ho filmaři plácali stále dokola a hůř. Death Race: Inferno je zásadní a důležitý díl, stejně jako bitch navigátorky v tomhle pekelném závodu. Nejvíc jsem se stejně pobavil nad hereckým výkonem Freda "MámTenNejvyplašenějšíVýrazMeziHerci" Koehlera v roli vězeňského geeka Listse a u varování: "Soutěžící jsou odsouzené násilnice a vražedkyně. Nic, co zde vidíte nezkoušejte doma", při záběru na eliminační rozřazování navigátorek s typickými tělesnými proporcemi trestankyň (120/60/90). ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak třetí tíl (chronologicky podle příběhu však druhý film) podle mě dopadl parádně. Sice mě to prostředí konání zas tak nevzalo, za to je zde vše co jsem očekával. Opět jsou zde pěkné bouračky a spousty krvavých smrtí. Soundtrack to vše žene kupředu jako pouštní bouře. Filmek je i místy komediálně laděný a nejednou jsem se u vtipných scén zasmál. Na začátku mě dostala ta bitka vězeňských buchet o místo do závodů. Škoda tý klepavý kamery, mohlo to být ještě lepší. Herecký obsazení je zde z minulého dílu, což je dobře. Celá závodní stáj spolu perfektně sedí, a člověk jim fandí. Hlavní záporák taky dobrej. Konec filmu celkem dobře navazuje na původní Death Race. (nějaký ty nesrovnatelnosti zde přece jen jsou. Pro mě pěkný akční béčko, který jsem si užil. Za mě 85% :) ()

Fisek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už opravdu příliš. První Death Race byla nadupaná čtyřhvězdičková akce, dvojka s kvalitou hodně polevila, prostě o dost slabší odvar, no a třetí díl, Inferno, to je nuda! Akce naprosto bezduchá (už to nemá tu šťávu), i když to vypadá, že se stále něco děje po celou stopáž filmu. Nekonečně dlouhé závody přes poušť a opuštěnými krajinami nebyli ani trochu zajímavé a tzv. death scenes taky nebyly nijak převratné. Akorát zvrat na konci filmu lehce potěšil. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • V první den závodu přibližně ve 44. minutě přejíždějí někteří závodníci chatrče, přičemž jedno z vozidel patří Jokerovi, který však má být v tu chvíli mrtvý a jeho vůz zničený. (Tony-Z)
  • Ve scéně, kdy bachaři vystřelí naváděnou raketu IRIS-T podruhé i potřetí, pokaždé je na odpalovacím stojanu všech 8 raket. (Ficik)
  • Když jede ve třetí etapě Frankenstein (Luke Goss) bok po boku 14K (Robin Shou) přímo do cíle, střílejí svými kulomety vojáky okolo tratě. To je ale nemožné, jelikož mají zbraně nainstalované napevno a namířeny přímo před sebe. (Ficik)

Reklama

Reklama