Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek téhle komedie skoro vypadal jako Operace spodnička (1959), ale Grammer není Grant a i scénář po chvilce začal kuhat. Pár míst bylo vtipných ale jinak tahle ponorková komedie nevybočuje z řady průměrných snímků. A samozřejmě na konci zlobivý admirál dostane naplácáno od nejvyššího a hrdina příběhu je povýšen... Škoda, když už se to točilo na ponorce, jistě se z toho dalo vymlátit víc. Dvě ostrá torpéda. * * ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem pojala jako parodii na zelené mozky a nic neřešila. Posádka složená z poněkud podivných existencí se mi líbila a bavila mě. Byli to takoví roztomilí ouchyláci. A ten zkorodovaný muzejní kousek, co držel pohromadě díky ptačímu trusu, byl zdrojem mnoha dobrých vtípků. Vítejte na palubě! Challenge Tour Special, červen 2015. ()

Reklama

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Ve vojenském prostředí je myslím docela velkej problém udělat komedii a to ještě v obsazen bez žádné velké herecké hvězdy. V tomto případě se to filmařům myslím povedlo uplně fantasticky. Je to film na který se pokaždé když jde v televizi milerád podívám. Proto kdo máte rádi komedie z vojenského prostředí, tak ho všem určitě doporučuji :o) ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Jemne nadpriemerná komédia plná známych a dobrých komikov. Možno by pre ňu bolo lepšie po celý čas trvania zostať hlavne zábavnou, prípadne parodickou. 3 a pol aj za Lauren Holly v sexi uniforme, supervodivého elektrikára a perfektné pirátske intermezzo.MOJE NAJ - Rybka Doris z Hľadá sa Nemo sa ešte stále má čo učiť od Harlanda Williamsa. Takto sa napodobňuje veľryba! :-)))) ()

annevelyn 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je téma outsiderů v námořnictvu a celkově v armádě obehrané tucty parodiemi, občas se mezi nimi dokáže objevit i světlý moment. Vtipné postavy doplněné do skvělé dialogy a mnoho vtipných scén, které nenechají vaši bránici v klidu dokazují, že snímek s přehledem patří ke klasikám paridií jako Utopenec na útěku nebo Žhavé výstřely. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ponorka použitá ve filmu byla spuštěna na vodu dne 15. března 1943, za války prodělala několik hlídek v Pacifickém oceánu, načež byla několikrát poškozena (následně opravena) a koncem své životní cesty zamířila do Pearl Harboru. Od té doby sloužila v záloze. Mezi lety 1962 a 1971 sloužila jako záložní tréningová ponorka a byla následně vyřazena. Koncem roku 1975 byla přeměněna na muzeum. V březnu roku 1982 byla ponorka – tedy jako muzeum – otevřena veřejnosti. V roce 2016 byla ponorka pro veřejnost uzavřena, odtažena do suchého doku a po necelých dvou měsících byla opět otevřena pro veřejnost. Je otevřená dodnes a pravidelně se u ní konají tradiční oslavy. (TutanKrupan)
  • Filmová ponorka, jejíž jméno se reálné „sestře“ podobá – tedy USS Stingray (s označením SS-186, třídy Balao) – se šťastného osudu bohužel nedočkala. Byla spuštěna na vodu roku 1936 a hojně se účastnila hlídek v Indonésii, Pacifiku a u břehů Austrálie, až do jejího přeřazení do zálohy roku 1945. Mezi lety 1945 až 1946 byla vyřazena a následně začátkem dubna 1946 odeslána do šrotu. Tato ponorka drží rekord v počtu hlídek za období druhé světové války (celkem šestnáct) a obdržela dvanáct záslužných hvězd. (TutanKrupan)

Reklama

Reklama