Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Policejní akademi pod vodou. Někdo dává hvězdu navíc za hudbu, případně za herce, já tu třetí dám pro mojeho Jiříka, protože by byl smutný, když bych dala jen dvě :-P :-* a taky protože je to takový jeho chlapácký oblíbený humor :-) a já navíc asi nejsem k tomuto tématu objektivní hodnotitel, jelikož moc vojnu nemusím. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Možná se zeptám trochu hloupě, ale je to vůbec komedie? Celou dobu mi přišlo že jde jenom o hodně stupidní a nepovedené drama. Občas tu sice problesknou náznaky situačního a parodického humoru, jenže většinu času se na obrazovce nic směšného neděje. Tím nemyslím že by scénky nebyly vtipné, ony zkrátka působí jakoby ani vtipné být neměly. Jméno Rob Schneider v titulcích mě asi mělo varovat, jenže kdo mohl tušit že si v době kdy byl ještě obsazován i do slušnějších projektů, vybere takovou ichtylovinu. ()

Reklama

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

U hodnocení filmu jde o s ním spojená očekávání. Poprvé jsem ho viděl jako malý kluk (film je o několik let mladší než já) a bavil jsem se, ačkoliv jsem některé narážky moc nechápal (a nemám na mysli jen to tetování). I dnes po letech si film užiji jako jednoduchou a zábavnou blbůstku, která je přitom o několik levelů výše než všechny Scary Movie a podobně. A samozřejmě mi tehdy učarovala Lauren Holly :) ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to videl pri v autobuse pri ceste na školskom výlete. Ako komédia to moc nefunguje, ale zase som s nadšením zvolával každé meno triedy lodí/ponorky, ktorá sa objavila na obrazovke. Bláznivé vojnové hry, kde ponorka z 2. svetovej (triedy Balao - keďže to bola USS Pampanit) má obalamutiť atómovú ponorku triedy Los Angeles. "Jednoduchá" úloha, že? ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi Policajnou akadémiou a Honom na ponorku. Rob Schneider (aka Deuce Bigalow) ako kaptán Harris, kapitán Dodge ako veliteľ Lassard, je tu aj "Mahoney" a kopec čudných postavičiek napr Sonar. Problém je, že sa režisér asi nevedel rozhodnúť či točí komédiu alebo drámu, takže kopec gagov je tak napol. Bonus Harry Dean Stanton z Votrelca. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoliv byl režisérem tohoto filmu Hugh Wilson, tento film sklidil, již v době svého vydání, spíše negativní reakce kritiků a na populární filmové recenzní stránce Rotten Tomatoes (k datu 22. 5. 2021) skóre necelých 12 %. (TutanKrupan)
  • Ponorka použitá ve filmu byla spuštěna na vodu dne 15. března 1943, za války prodělala několik hlídek v Pacifickém oceánu, načež byla několikrát poškozena (následně opravena) a koncem své životní cesty zamířila do Pearl Harboru. Od té doby sloužila v záloze. Mezi lety 1962 a 1971 sloužila jako záložní tréningová ponorka a byla následně vyřazena. Koncem roku 1975 byla přeměněna na muzeum. V březnu roku 1982 byla ponorka – tedy jako muzeum – otevřena veřejnosti. V roce 2016 byla ponorka pro veřejnost uzavřena, odtažena do suchého doku a po necelých dvou měsících byla opět otevřena pro veřejnost. Je otevřená dodnes a pravidelně se u ní konají tradiční oslavy. (TutanKrupan)
  • Ponorku USS Stingray si ve filmu zahrála USS Pampanito, půl století stará ponorka se však během natáčení nemohla pohybovat svou vlastní silou. V podvodních scénách ji proto zastoupil menší model. (Angie91)

Reklama

Reklama