Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Fikovec 

všechny recenze uživatele

Uniká mi zjevně něco, když čtu komentáře, protože na to evidentně většina koukala, jako kdyby to měl být hluboký film na smrtelně vážné téma. Já osobně jsem si to pustil jako absurdní parodickou komedii. A zklamán jsem nebyl. Je to tak praštěný, že jsem si skvěle odpočinul s tím, že mohu po práci vypnout mozek a zasmát se. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Opravdová lahůdka, navíc z atraktivního prostředí. Možná trošku jednodušší, předvídatelný a všechny ty keci kolem – ale vždycky, když mám blbou náladu, tak tahle komedie mě z ní spolehlivě dostane. Hlášky typ: „Co soudíte o naší ponorce?“ „Upřímně, co jí drží pohromadě je ptačí trus.“ – „Žádám o přeložení!“ „Zapomeňte, Vy a vaše kariéra jsou v rukách těch blbců.“ – „Napadnete základnu v Norfolku. Jeden odbojnej diesel proti celý Americký flotile! Co tomu říkáte?“ „Já myslím, že si na tom rozbiju hubu.“ „Takhle nepřemýšlejte! Já hledám chlápka s tetováním na péru – mám takového?“ – Nebo když pronásledovaná ponorka hraje u dna mrtvýho brouka – všichni zachovávají absolutní ticho, jenom tělnatej kuchař se doráží porcí fazolí – a pak to najednou přijde, chvilku s tím bojuje, celej se otřásá, ale nakonec nevydrží. „Co to bylo?“ ptá se kapitán druhý ponorky. „Nevím, znělo to jako výbuch.“ Sice tady nehraje moc známých herců – snad jenom Lauren Holly jako poručík Lakeová a Rob Schneider jako neurotickej velící důstojník – ale film převážně táhne skvělej Kelsey Grammer a za pozornost stojí taky Harland Williams jako operátor Sonar. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Možná se zeptám trochu hloupě, ale je to vůbec komedie? Celou dobu mi přišlo že jde jenom o hodně stupidní a nepovedené drama. Občas tu sice problesknou náznaky situačního a parodického humoru, jenže většinu času se na obrazovce nic směšného neděje. Tím nemyslím že by scénky nebyly vtipné, ony zkrátka působí jakoby ani vtipné být neměly. Jméno Rob Schneider v titulcích mě asi mělo varovat, jenže kdo mohl tušit že si v době kdy byl ještě obsazován i do slušnějších projektů, vybere takovou ichtylovinu. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá komedie, která přinese několik opravdu funkčních fórků a trefných hlášek. Scény, kdy si film trochu hraje na vážnost mi tady vyloženě nesedí, myslím si, že tvůrci měli vsadit přece jen a pouze na srandovní, absurdní scény, kteých tady mohlo být více. Co se mi ovšem líbilo, tak byla nepřeberná škála komických postav, jež ve filmu figurují. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Podivná kombinácia seriózneho námorníckeho filmu s imbecilnou posádkou ponorky ťahajúcou sa žánrovo niekam k Horúcim strelám. Výsledok pôsobí väčšinou serióznym dojmom, o to viac potom vyniknú tie občasné šialenosti. I napriek tejto rozpoltenosti ale mi ale čas s týmto filmíkom utiekol vcelku príjemne. Ako oddychovka na sobotné popoludnie optimálne. 6/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Kapitán Dodge se ohrazuje proti přítomnosti poručíka Lakeové na palubě a odvolává se na zákon amerického námořnictva, který zakazuje přítomost žen na ponorkách. V roce 1995 (rok před premiérou) se Solveig Kreyová stala historicky první důstojnicí na ponorce. (Angie91)
  • Ačkoliv byl režisérem tohoto filmu Hugh Wilson, tento film sklidil, již v době svého vydání, spíše negativní reakce kritiků a na populární filmové recenzní stránce Rotten Tomatoes (k datu 22. 5. 2021) skóre necelých 12 %. (TutanKrupan)
  • Ponorku USS Stingray si ve filmu zahrála USS Pampanito, půl století stará ponorka se však během natáčení nemohla pohybovat svou vlastní silou. V podvodních scénách ji proto zastoupil menší model. (Angie91)

Reklama

Reklama