Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Inteligentně humorně napsaná a precizně natočená parodie na válečné filmy typu HON NA PONORKU či seriál JAG o jedné staré rezavé ponorce, na kterou se hodí přibalit si do kufru protitetanovku. Posádku tvoří banda lemplů, pokrytců, rebelů a kapitán má vytetováno na čurákovi "Vítejte na palubě". [4812. hodnocení, 154. komentář, 65%] ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Komedie z vojenského prostředí, která si nehraje na pokleslý humor a naopak pracuje se zajímavými nápady. Pravda, tu a tam se najde fekál typu prd v ponorce, ovšem nikdy to neskončí na úrovni zvratků a útěku před hovínkem v rozhoupaném plavidle. Zde to jede skrze charaktery, honičku během vojenského cvičení a kupou vcelku pěkných nápadů, jak vyzrát se zastaralou ponorkou na super moderního nepřítele, jak vychovat partu nýmandů kterým dělá problém salutovat, atd. Prostě ideální pohodový film na nudné, deštivé sobotní odpoledne. 75% ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií 90. let, je to dějová absurdní kravina, ale s tolika hláškama a tolika vtipnýma momentama. Herci jako praštění členové posádky jsou zpropadeně zábavní, mým oblíbencem asi už navždy zůstane elektrikář, který tak ladně spojoval telefonické hovory a napodobitel velryb, díky němuž nebyla tato ponorka nikdy odhalena. :-) 100% ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Ve vojenském prostředí je myslím docela velkej problém udělat komedii a to ještě v obsazen bez žádné velké herecké hvězdy. V tomto případě se to filmařům myslím povedlo uplně fantasticky. Je to film na který se pokaždé když jde v televizi milerád podívám. Proto kdo máte rádi komedie z vojenského prostředí, tak ho všem určitě doporučuji :o) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Ľahká komédia, ktorá má svoje svetlé miesta, úskalia a aj pády ale celkovo určite neurazí. Nie je to totižto teenage shit, ale pokus o klasický humor na štýl POLICE ACADEMY. Nevyšlo to síce úplne dokonale, ale ako voľba na sviatočné popoludnie pred TV je to dobrý ťah a k tomu všetkému Kelsey Grammer ako kapitán. Tak prečo nie? Mister Jackson, you look like you could use some fresh air. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Kapitán Dodge se ohrazuje proti přítomnosti poručíka Lakeové na palubě a odvolává se na zákon amerického námořnictva, který zakazuje přítomost žen na ponorkách. V roce 1995 (rok před premiérou) se Solveig Kreyová stala historicky první důstojnicí na ponorce. (Angie91)
  • Ponorku USS Stingray si ve filmu zahrála USS Pampanito, půl století stará ponorka se však během natáčení nemohla pohybovat svou vlastní silou. V podvodních scénách ji proto zastoupil menší model. (Angie91)
  • V snímke sa objavujú aj prvky paródie na známe filmy (napr. Hon na ponorku), ale autori kladú dôraz predovšetkým na uvoľnený humor a zábavu, ktorá sa do určitej miery spája aj so zosmiešňovaním mužov a žien vo vojenských uniformách. Zdrojom humoru sú hlavne jednotlivé typy a figúrky posádky. (ash99)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno