Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mužom, ktorý plakal po pozretí tohto filmu, bol podľa mňa Steven Spielberg, ktorý si hovoril, čo všetko by on dokázal z takéhoto sľubného námetu vyťažiť. Predovšetkým po emocionálnej stránke. Film je zato solídny, s peknou atmosférou a je originálny najmä v tom, že ako obete holocaustu zobrazuje aj tradične opomíjanú rómsku minoritu. V tomto prípade trochu zidealizovane zobrazenú. Takže prím navzdory priemernej réžii hrajú skvelí herci, mňa najviac oslovili hlavné ženské postavy. Hĺbku postáv a emócií tu nahradili ich hlboké dlhé pohľady. Škoda nevyužitého potenciálu, takáto látka by mala siahať po oceneniach. A rómovia si na svoj adekvátny kinematografický pamätník obetí holokaustu druhej svetovej vojny musia ešte asi nejaký čas počkať. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Zajímavý úvod (2 prostřihy, které předznamenávají celý děj), spousta herců, ALE: Christinu miluji, tady je toporná a nic nového nepřinášející. Johnyho miluji ještě více, ale tady mu prostě nežeru, že je cikán (záměrně nepíšu Rom, páč se to fakt nehodí, ale rasista nejsem!) - ale určitě je fajn vidět tuto dvojku po Ospalé díře opět spolu. No Cate, ta by byla na 10 hvězdiček, ať už co se akcentu a vůbec "angličtiny" týče, nebo i cukrbliků a všeříkajících pohledů - toto si rozhodně užila. Mám pocit, že se tu ale jinak někdo zcela ztratil v ději (či scénáři) - šup blik a a je tu konec. Jen tak mimoděk nám tvůrci předestřou, co asi všechno může se honit hrdince hlavou, no ona nám to nedá nijak najevo (rozhodně ne jedním unylým, strnulým pohledem). A ten název? Tak ten jsem už vůbec nepochopila. A co kůň, který se jen tak mimoděk prohání v Paříži, na divadelních prknech? Záběr kamery na Christinu ženoucí se na kole za svým "černým myslivcem" (ach, Čepku, škoda tě!!!), to je tedy hodně trapné (kdoví, kam režisérovi utíkaly myšlenky). Na druhou stranu, závěrečná scéna s Cate, ten jeden jediný, vše říkající záběr, ten byl úžasný. Ne, bylo to prostě jaksi nesourodé, mám pocit, že se režisér potácel v jakési maniodepresi a tak s námi smýká od naprostých geniálních výšin hluboko dolů do míst, odkud není možné jen tak jednoduše vysápat se ven. A to já fakt nemám ráda, takhle se mnou prosím nezacházet. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Johnnyho Deppa to bude v každém případě znamenat jednu hvězdu navíc, protože je tady maxišmrncovní. Mně k vyššímu ohodnocení buď něco přečnívalo (zřejmě příliš operního zpěvu) na úkor většího vykreslení postav. A chyběla mně trochu větší uvěřitelnost (obzvlášť konec už byl moc překombinovaný), takže i přes výbornou atmosféru zůstávám na průměru. Je to strašná škoda, protože třeba ten začátek s malou Fegele byl nádherný. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Klasický zástupce independentního pseudointelektualismu, který byl natočen s hvězdným obsazením jenom proto, že produkce již od počátku slyšela vzdálené cinkání cen a potlesk kritiky. Jeden z mnoha chladných kalkulů na téma "láska a porozumění" bohužel nenabízí nic než velmi laciné proklamace a ubohé zjednodušování. Příběh na prd. Dialogy na prd. Herci hrajou na prd a to rovnou dvojitej. No, nic. Hlavně, že se po tomhle filmu budeme zas všichni mít o fous víc rádi. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je film hvězdně obsazený, působí jeho výsledná podoba dojmem testovací beta verze. Divná amatérská atmosféra, lehkomyslná skladba záběrů, herecká snaha nepodpořená výkonem režie nebo mimochodná vyústění. Snad ale právě díky hereckým tvářím a tématickému zaměření nelze film úplně odstřihnout od přízně diváka, i když podoba by mu opravdu slušela trochu odladěnější. 50% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Herci a hudebníci, kteří hrají Cesarovu rodinu, jsou členy rumunské hudební skupiny Taraf de Haidouks. (ČSFD)
  • Snímek byl roku 2000 nominován na cenu Zlatý lev na filmovém festivalu v Benátkách. Zvítězil však film Kruh (2000), který natočil Jafar Panahi. (Terva)
  • Natáčení probíhalo od 6. září 1999 do 25. listopadu téhož roku ve Francii a Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama