Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Shit 

všechny recenze uživatele

No neni to tak špatný, příběh to má dobrej i když to jeho prodlužování různejma náhodnejma situacema je trošku na škodu, ale jak jinak prodloužit podobnej typ filmu, snad jen nějakejma dialogama a to už je sbad lepší tohle. herectví se tady skoro nevyskytuje, ale je tam Sly, takže to je všechno v pohodeě, jediný co mi silně vadí je to, že jsou tam na chlup stejný situace jako v Dobrodružství Poseidonu, až je to směšný, jinak by ty scény byly docela v pohodě, ale i tak se u toho dá docela dobře pobavit a nějak zvlášť to nenudí ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Porpvé se to ještě dalo ale podruhé jsem tohle už teda vypnul. Denní světlo je prostě takový nijaký thriller o ničem ve kterém Stallone dělá šaška a snaží se lidi přesvědčit že on je ten akční hrdina kterým skutečně...byl. Ale neee on je. To já na Slye nedám dopustit ale v tomhle filmu teda rozhodně ne. Ty necelé dvě hodiny nudy doknce nezachránil ani ten Viggo Mortenson v roli nějakýho dobrodužnýho šílence. Sry Slye ale s tímhle na mě nechoď.... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný katastrofický dobrodružný film so Sylvestrom Stallonom. Má priemerný príbeh o bývalom veliteľovi záchranárov, ktorý je svedkom explózie v tuneli, ktorá ho na oboch stranách zatarasí a tak preživší nemôžu uniknúť a keďže súčasný veliteľ má pri akcii smrteľnú nehodu, rozhodne sa vrátiť do služby a urobiť všetko preto, aby sa k preživším dostal a spolu vyšli von. Spracovanie nie je zlé, od filmu s takouto tématikou sa nedá čakať nič výnimočné, takže prakticky všetko ide tak, ako aj má, nič tu neprekvapí, ale dá sa na to bez problémov pozerať a v záverečnej časti sa už nájde aj pár situácií, ktoré sú celkom zaujímavé. O nejakej akcii sa tu moc hovoriť nedá, keďže je len presne v štýle tohto žánru, samotná explózia v tuneli a celková nehoda sú dobre zvládnuté, zaujal ma aj spôsob, akým sa hlavný hrdina dostane k preživším, ale to je už prakticky všetko, zvyšok je už klasika, takže nejaké to preplávanie, úzke priechody a podobne. Herecké obsadenie je dosť dobré, Sylvester Stallone v hlavnej úlohe, ktorý je rozhodne hlavným kladom filmu, ale nesklamú ani vedľajšie postavy, z nich ma zaujal hlavne Viggo Mortensen. Réžia a technická stránka sú slušné, rozpočet je vidieť, pre potreby filmu je to ideálne. Denné svetlo vo svojej kategórii patrí rozhodne medzi to lepšie, hlavne kvôli Stallonovi a rozpočtu, ale len predsa to nie je práve môj štýl, tento typ filmu nevyhľadávam a nemá ani výraznejšie premyslený scenár a tak lepšie hodnotenie dať určite nemôžem. 57% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tunelem pod řekou Hudson denně projedou desítky tisíc aut, pro spoustu lidí je tento tunel jedinou spojnicí mezi jejich domovem a zaměstnáním. I přes všechny bezpečnostní opatření se to jednoho dne musí stát - dopravní nehoda, která naruší statiku tunelu - a uprostřed zůstane uvězněna skupinka přeživších (genderově, politicky i rasově naprosto korektní samozřejmě). Na pomoc se jim vydává bývalý záchranář Kit Latura (Sylvester Stallone), a je pro uvězněné osoby jedinou nadějí na záchranu ... Člověk si musí trochu odmyslet naivitu celé zápletky (náhoda, že by se zaráz v tunelu střetlo auto převážející toxický odpad), šílený řidič a autobus s vězni je vskutku velmi malá. A to, že se kousíček od tunelu pohybuje bývalý zachranář, který (opět náhodou) v tomto tunelu prošel cvičením .. ehm. Ale jakmile jsem se nad takovéto drobnosti nadnesl, docela dobře jsem se bavil - Sylvester Stallone je tady moc sympatický (žádný Rambo - prostě obyčejnej člověk se zvýšenou zodpovědností). Co stojí ale za zmíňku je rozhodně geniální hudba Randyho Edelmana - ta je možná lepší než celý film.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sylvestra Stalloneho mám rád. Na snímkoch v ktorých hral som vyrastal. Je stálym členom v rebríčku mojich obľúbených hercov. Musím však uznať fakt, že v deväťdesiatych rokoch minulého storočia sa ocitol v kríze. Objavoval sa vo filmoch, ktoré ma moc nebavili. Patrí medzi ne aj akčný katastrofický titul "Denné svetlo" z roku 1996. Stallone v ňom stvárnil postavu vodiča limuzíny, ktorý spolu s ďalšími ľuďmi uviazne v tunely pod riekou Hudson. Je na ňom, aby ich všetkých zachránil. Bola to dosť nuda. ** ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Sylvester Stallone pred premiérou ohlásil, že toto je jeho posledný akčný film, pretože sa cíti byť na daný žáner už príliš starý. Nakoniec si to rozmyslel a k akčným filmom sa vrátil. (m.a.t.o.)
  • Filmovou událost připomíná ta, která se stala v roce 1949 v Hollandovu tunelu, kde vznikl požár kamionu převážejícího chemikálie a způsobil obrovské škody v jižním tubusu tunelu. Ačkoliv nikdo nepřišel o život, požár měl za následek 66 zraněných a škodu téměř 600 000 amerických dolarů na poškozené konstrukci. Hollandův tunel je dálniční tunel na silnici Interstate 78 pod řekou Hudson spojující ostrov Manhattan v New Yorku s Jersey City ve státě New Jersey. (sator)
  • Okrem Ríma sa natáčalo aj v New Yorku a New Jersey, konkrétne od 25. septembra 1995 do 28. februára 1996. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama