Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Díky Jasonovi a jeho mimice a pohybech měl film mapující život Bruce Leeho dobrý základ. Věřím, že by se dalo natočit líp, víc do hloubky podstaty samotné živelosti Bruce a problémům, kterým musel čelit + trocha hollywoodského pozadí by taky neškodilo, ale taky to mohlo dopadnout hůř, nakonec aspoň částečná spokojenost byla - 65 %. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny čtyři filmy s Brucem Lee (Velký šéf, Cesta draka, Pěst plná hněvu, Drak přichází) a tak můžu, jako znalec jeho rozsáhlé filmografie, prohlásit, že DRAČÍ ŽIVOT, je výbornou biografickou podívanou, která legendě kung-fu vzdává hold. Jason Scott Lee sice není Bruceovi vůbec podobný, ale hraje výborně a Lauren Holly je tady snad ještě sladší, než v Blbý a blbější. Pěkné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád biografické filmy, ale Dračí život Bruce Lee je prostě něco jiného. Snímek zachycuje tolik sociálních skutečností 60. a 70. let, že je zajímavý i ze sociologické stránky. Po filmové stránce vás dostane kladas Bruce Lee...jeho postoj k životu a bojovým umění...:-)))) Výborná hudba, scénář i bojové scény...já jsem se celých 105 minut bavil a tak to má být... ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Život Bruca Lee je určite zaujímavý a dramatický a tak je škoda, že Cohenov film využil tento potenciál iba z polovice. Zvľášť prvá polovica filmu je spracovaná až mierne nezáživným spôsobom, čo ale následne vynahradzuje lepšia druhá polka. Príjemná je hudba Randyho Edelmana a Jason Scott Lee sa na úloha Bruca Lee určite hodí, ale z hereckého hľadiska strieda dobré i slabšie chvíle. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mám radši takovéhle zpracování životního příběhu někoho slavného, než jaký je třeba v Zuřícím býkovi. Není tak dobře řemeslně ztvárněn a herci se nepředvádí v zářivém světle, ale film diváka aspoň pozitivně nabije. Vedle toho může sledovat i vývoj postoje spojených států k národnostním menšinám. No na druhou stranu to asi moc pravdivý příběh nebude. Stačí si srovnat Brucovu filmovou kariéru s tou, která je zde prezentována, a člověk odhalí pravdu. Ale i tak mám dojem, že koukání za něco stálo a že mě trošku obohatilo a inspirovalo. Na zučícího býka s radostí zapomenu. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Herec Jason Scott Lee byl režisérovi tohoto snímku doporučen jiným známým režisérem a to Michaelem Mannem, u kterého předtím Jason neuspěl v castingu roku 1991 na film Poslední Mohykán. (Lynette)
  • Taška, do které si Linda (Lauren Holly) ve 48. minutě dává své věci, mění svou polohu. (Duoscop)

Reklama

Reklama